Πετρέλαιο

Aπώλειες πάνω από 4% για το πετρέλαιο - Στα 46 δολάρια το αργό

Aπώλειες πάνω από 4% για το πετρέλαιο - Στα 46 δολάρια το αργό
Στα 55 δολάρια κινείται το brent
Νέες απώλειες σημειώνει σήμερα 20/12/2018 το πετρέλαιο, παρά τις δεσμεύσεις του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του να συνεχίσουν τις περικοπές στην παραγωγή τους κατά τους επόμενους μήνες.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση -2,3%  στα 55,87 δολ. ανά βαρέλι.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά -3,1% στα 46,65 δολ. ανά βαρέλι.
Περί τις 22:33 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 45,99 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 4,19% και το brent υποχωρούσε 4,59% στα 54,61 δολάρια το βαρέλι
«Θα συναντηθούμε τον Απρίλιο και είμαι σίγουρος ότι θα επεκτείνουμε τις περικοπές», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο ώστε να επιτύχουμε το αποτέλεσμα».
Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι «αυτό που συνέβη πρόσφατα είναι κατά τη γνώμη μου ένα σύνολο πολλών θεμελιωδών ζητημάτων που δε σχετίζονται με το πετρέλαιο, συμπεριλαμβανομένων των γεπολιτικών ζητημάτων, ιδίως όσον αφορά τις κυρώσεις των ΗΠΑ», καθώς και ότι «περιλαμβάνει επίσης την εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας».
Νωρίτερα εντός του μήνα, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως το ερχόμενο έτος, ωστόσο η αγορά παραμένει σκεπτική αναφορικά με το εάν περικοπές θα στεφθούν με επιτυχία.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, σημείωσαν πτώση κατά 500 χιλ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, ωστόσο τα τρέχοντα επίπεδα αποθεμάτων στα 441,5 εκατ. βαρέλια είναι αυξημένα κατά 7% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης