Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις ΗΠΑ - Τον Ιανουάριο 2018 οι νέες συνομιλίες για το εμπόριο

Κίνα: Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις ΗΠΑ - Τον Ιανουάριο 2018 οι νέες συνομιλίες για το εμπόριο
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου εξέφρασε την πεποίθησή το ότι οι δύο χώρες θα εφαρμόσουν «με επιτυχία» τη συναίνεση που επιτεύχθηκε στις αρχές του μήνα
Στο γεγονός ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσουν νέες συνομιλίες για το εμπόριο τον ερχόμενο μήνα, αναφέρθηκε σήμερα (20/12) το Υπουργείο Εμπορίου της πρώτης, προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου, Gao Feng, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι δύο χώρες θα εφαρμόσουν «με επιτυχία» τη συναίνεση που επιτεύχθηκε κατά τη συνάντηση των προέδρων Donald Trump και Xi Jinping νωρίτερα τνός του μήνα στην Αργεντινή.
Παράλληλα, ο κ. Gao τόνισε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία από τότε, συμπεριλαμβανομένης και της τηλεφωνικής κλήσης σε υπουργικό επίπεδο που είχε πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα του εμπορικού ισοζυγίου και των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
«Οι δύο πλευρές θα διοργανώσουν διαβουλεύσεις, συμπεριλαμβανομένων συναντήσεων και τηλεφωνικών συνομιλιών οποιαδήποτε στιγμή, όπως είναι απαραίτητο για την προώθηση της εφαρμογής της συναίνεσης των αρχηγών των κρατών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Gao, ο οποίος διευκρίνησε ότι μέχρι τον Ιανουάριου του ερχόμενου έτους δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες, καθώς όσα θέματα έπρεπε να συζητηθούν, συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή (19/12) τηλεφωνική συνομιλία.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου δεν ανέφερε τα πρόσωπα που θα ηγηθούν του νέου γύρου συνομιλιών, ούτε το μέρος στο οποίο θα λάβουν χώρα, ενώ περιορίστηκε στο να αναφέρει ότι «υπάρχουν σχέδια να πραγματοποιηθούν περαιτέρω συνομιλίες τον Ιανουάριο».
«Οι δυνατότες της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ήταν τεράστιες και η φύση της κερδοφόρους συνεργασίας από κοινού δεν θα αλλάξει, καταλήγει ο κ. Gao.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, δήλωσε ότι οι δύο χώρες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν συναντήσεις τον Ιανουάριο, προκειμένου να «τεκμηριώσουν μία συμφωνία» για το εμπόριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης