Επιχειρήσεις

Επιστολή ενδιαφέροντος της Fluxys στα ΕΛΠΕ για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Επιστολή ενδιαφέροντος της Fluxys στα ΕΛΠΕ για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ
Eκπρόσωποι της Βελγικής εταιρείας βρίσκονται στην Αθήνα, επιδιώκοντας συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.
Επιστολή στα Ελληνικά Πετρέλαια απέστειλε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του worldenergynews.gr η Βελγική εταιρεία φυσικού αερίου Fluxys, στην οποία εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για τον υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ, στον οποίο τα ΕΛΠΕ έχουν το 35% των μετοχών.
Παράλληλα, εκπρόσωποι της Βελγικής εταιρείας βρίσκονται στην Αθήνα, επιδιώκοντας συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.
Η Fluxys έδειξε το ενδιαφέρον της από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν όλα έδειχναν ότι η συμφωνία με την Αζερική Socar για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ θα ναυαγούσε.
Υπενθυμίζεται δε, ότι μόλις προχθές (10/1) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε επιστολή στους Θεσμούς, με την οποία πρότεινε κατά την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, το 51% να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, κατά το μοντέλο του ΑΔΜΗΕ.
Πιθανολογείται, ότι επειδή το Δημόσιο πρέπει να πουλήσει τουλάχιστον το 31% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ από το 65% που κατέχει, η Fluxys απευθύνεται στα ΕΛΠΕ, προκειμένου να εξαγοράσει ποσοστό από το μερίδιο του 35% που κατέχει στον διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου, με στόχο να αποκτήσει το 51% των μετοχών.

Οσον αφορά την επαφή που υπήρξε με τον κ. Σταθάκη, ο υπουργός έθεσε την πρόταση διατήρησης του 51% από το δημόσιο.
Η Fluxys παρουσίασε την προοπτική της και την έλαβε πληροφορίες για τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης