Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Παράταση έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2019 του νόμου Κατσέλη εξετάζει η κυβέρνηση

Παράταση έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2019 του νόμου Κατσέλη εξετάζει η κυβέρνηση
Ο νόμος Κατσέλη παύει να ισχύει στα τέλη Δεκεμβρίου 2018
Πιθανή είναι η παράταση του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας για δύο μήνες, δηλαδή έως και τα τέλη Φεβρουαρίου 2019.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος παύει να ισχύει στις 31/12 φέτος.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής» επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Οικονομίας, η παράταση καθώς τόσο πιθανολογείται ότι θα χρειαστεί για να συμφωνηθεί η μορφή της προστασίας που θα καταλήξουν η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους θεσμούς και τις τράπεζες.
Επιπρόσθετα τονίζεται ότι το υπουργείο Οικονομίας αναμένεται να διαμορφώσει την πρότασή του έως τις 15 Ιανουαρίου προκειμένου αυτή να αποσταλεί στους θεσμούς και να συζητηθεί στις 29 Ιανουαρίου, όταν δηλαδή θα επισκεφθούν την Αθήνα.
Η πρόταση αυτή θα αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας που έχει αποκτηθεί μέσω δανεισμού είτε ο δανειολήπτης έχει καταφύγει στον νόμο Κατσέλη είτε όχι.
Ειδικά γι’ αυτούς που προσφεύγουν στον νόμο Κατσέλη, το ζητούμενο είναι εάν θα διατηρηθεί η δικαστική προστασία της πρώτης κατοικίας ή αν ο δικαστής θα καταλήγει απλώς σε μια ρύθμιση για τον διακανονισμό των χρεών του οφειλέτη.
Στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση εξετάζει τη χορήγηση επιδόματος στεγαστικού δανείου για όσους δανειολήπτες ρυθμίζουν τα χρέη τους αλλά δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τη δόση του δανείου που αφορά την πρώτη τους κατοικία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης