Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας - Yπερπτήση δύο τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο

Νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας - Yπερπτήση δύο τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο
H υπερπτήση έγινε μόλις λίγα λεπτά από την αποχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου από την ακριτική Μεγίστη
Δύο τουρκικά F16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Καστελόριζο. Συγκεκριμένα σήμερα, δύο τουρκικά μαχητικά F-16, μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών, στις 8:43 πραγματοποίησαν, χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες πόδια, πάνω από το Καστελόριζο και αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8:44.
H υπερπτήση έγινε μόλις λίγα λεπτά από την αποχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου από την ακριτική Μεγίστη, όπου διανυκτέρευσε και τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, μόλις 1 χλμ. από το έδαφος!
Η νέα πρόκληση έρχεται μετά τις δηλώσεις αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Ευ. Αποστολάκη, ο οποίος διεμήνυσε προς την Τουρκία: «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».
Αργότερα ανάλογο μήνυμα είχε στείλει και ο Πάνος Καμμένος, που βρισκόταν στην ακριτική περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, τονίζοντας ότι «Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί» είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης