Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ανάκαμψη στο πετρέλαιο - Κέρδη πάνω από 3,5% για το αργό

Ανάκαμψη στο πετρέλαιο - Κέρδη πάνω από 3,5% για το αργό
Η παραγωγή των ΗΠΑ θα καλύψει τις περικοπές του ΟΠΕΚ έωτο το τέλος 20019
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν την Τετάρτη 19/12/2018, ανακάμπτοντας από την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, αφού τα στοιχεία των Η.Π.Α. έδειξαν μεγάλη ζήτηση για προϊόντα διύλισης.
Το συναίσθημα ωστόσο παραμένει αρνητικό, καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν την εξασθένηση της ζήτησης και τις ανησυχίες για υπερπροσφορά.
Ο δείκτης αναφοράς του Brent αυξήθηκε κατά 62 σεντς, ή 1,1%, στα 56,88 δολάρια το βαρέλι στις 2:22 μ.μ. ET. Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού, το οποίο λήγει την Τετάρτη, αυξήθηκε κατά 1,21 δολάρια στα 47,45 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 2,6%. Η σύμβαση του Φεβρουαρίου αυξήθηκε κατά 1,10 δολ. το βαρέλι στα 47,70 δολάρια.
Περί τις 22:09 ώρα Ελλάδας το αργό ενισχυόταν κατά 3,72% στα 47,96 δολάρια το βαρέλι και το brent ενισχυόταν κατά 0,44% στα 56,51 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 497.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 14 Δεκεμβρίου.
 
Παραγωγή

Η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου θα αντισταθμίσει τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ με στόχο την επανεξισορρόπηση της αγοράς έως το τέλος του επόμενου έτους.
 Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ ανήλθε την τελευταία εβδομάδα σε 11,6 εκατομμύρια bpd την ημέρα, λίγο πιο κάτω από το ιστορικό ρεκόρ των 11,7 εκατομμυρίων bpd, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας. Εάν η παραγωγή επεκταθεί με το ρυθμό που έχει προβλέψει η ΕΙΑ, θα καλύψει αποτελεσματικά τις περικοπές του ΟΠΕΚ μέχρι τα τέλη του 2019.
Ο ΟΠΕΚ  και ανεξάρτητοι παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν σε περικοπές 1,2 εκατομμυρίων bpd νωρίτερα τον Δεκέμβριο, ενώ οι σύμμαχοι του ΟΠΕΚ συνεισέφεραν 400.000 bpd αυτής της μείωσης.
Αυτό είναι ισοδύναμο με τα 1,18 εκατομμύρια bpd σε πρόσθετη παραγωγή που αναμένεται να προσθέσουν οι ΗΠΑ την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ, λόγω της αύξησης του σχιστολιθικού στις αρχές του 2019 και σε πολλά πολυαναμενόμενα υπεράκτια έργα αργότερα μέσα στο χρόνο.
Οι ανησυχίες σχετικά με την υπερπροσφορά έχουν επιδεινώσει τις τιμές του πετρελαίου τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ η τιμή του αργού υποχώρησε στα 46 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη από το υψηλό  των 76 δολ. το βαρέλι τον Οκτώβριο.
Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ πέρυσι σημείωσε άνοδο κατά 10 εκατομμύρια μονάδες βάσης το υψηλότερο επίπεδο από το 1970.
Με τις τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του fracking, οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν ο μεγαλύτερος παραγωγός ακατέργαστου άνθρακα στον κόσμο, και η παραγωγή αναμένεται τώρα να υπερβεί τα 12 εκατομμύρια bpd τους επόμενους μήνες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης