Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η BP πουλά περιουσιακά στοιχεία 3 δισ. δολ. στις ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της συμφωνία με την BHP

tags :
Η BP πουλά περιουσιακά στοιχεία 3 δισ. δολ. στις ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της συμφωνία  με την BHP

Τα έσοδα θα χρηματοδοτήσουν εν μέρει την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της BHP ύψους 10,5 δισ. δολαρίων, τα οποία αφορούν κυρίως πεδία παραγωγής πετρελαίου στο Τέξας και τη Λουιζιάνα

Η BP προχωρεί στην πώληση πετρελαϊκών μονάδων πετρελαίου και φυσικού αερίου  στις ΗΠΑ προκειμένου να αντλήσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την αποπληρωμή πεδίων στις Ηνωμένες Πολιτείες που αγόρασε τον Οκτώβριο από την BHP.
Σύμφωνα με το Reuters τα έσοδα από την πώληση θα χρηματοδοτήσουν εν μέρει την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της BHP ύψους 10,5 δισ. δολαρίων, τα οποία αφορούν κυρίως πεδία παραγωγής πετρελαίου στο Τέξας και τη Λουιζιάνα. Η BP είχε ανακοινώσει ότι θα πωλούσε στοιχεία ύψους 5 έως 6 δις. δολ.για να χρηματοδοτήσει την συμφωνία.
Η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο θέλει να επικεντρωθεί στην παραγωγή από τις εγκαταστάσεις της στις λεκάνες Permian και Eagle Ford για να ανταγωνισθεί με τους αντιπάλους Exxon Mobil και Chevron των οποίων η παραγωγή πρόκειται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.
Η χερσαία επιχείρηση της BP, η οποία έχει αναδιαμορφωθεί ως BPX, έστειλε πακέτα πληροφοριών την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία που πωλεί και οι εκπρόσωποί της πραγματοποίησαν συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τις ομάδες διαχείρισης δυνητικών αγοραστών, ανέφεραν οι πηγές του Reuters.
 Αυτό έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς ανεπίσημων συνομιλιών που πραγματοποίησε με εταιρείες ιδιωτικών εφαλαίων από το τέλος του Νοεμβρίου, με στόχο την εκτίμηση του ενδιαφέροντος για τα περιουσιακά στοιχεία, ανέφεραν δύο από τις πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης