Συμφωνία Engie, EDPR και Sumitomo για την κατασκευή αιολικών πάρκων ανοικτής θάλασσας στη Γαλλία

Συμφωνία Engie, EDPR και Sumitomo για την κατασκευή αιολικών πάρκων ανοικτής θάλασσας στη Γαλλία
Η συμφωνία αφορά την κατασκευή πάρκων αιολικής ενέργειας των Dieppe-Le Tréport και Yeu-Noirmoutier
Η γαλλική εταιρεία κοινής ωφελείας Engie και η ισπανική EDP Renovaveis ανακοίνωσαν τη συμμαχία τους με την ιαπωνική Sumitomo Corporation για την κατασκευή των γαλλικών αιολικών πάρκων αιολικής ενέργειας των Dieppe-Le Tréport και Yeu-Noirmoutier.
Στο πλαίσιο της συμμαχίας, η Sumitomo Corporation αποκτά μερίδιο 29,5% στα γαλλικά υπεράκτια έργα (Dieppe Le Tréport και Yeu Noirmoutier) και θα συνεισφέρει στην κοινοπραξία την αποδεδειγμένη και συμπληρωματική υπεράκτια αιολική τεχνογνωσία όσον αφορά την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη λειτουργία της.
Η ENGIE παραμένει ο κύριος μέτοχος με ποσοστό 31% και ηγείται και των δύο πάρκων (496 MW το καθένα), σε συνεργασία με την EDPR (29,5%) και τη Banque des Territoires (τμήμα Groupe Caisse des Dépôts) που κατέχει 10% .
Η Sumitomo Corporation είναι κορυφαίος ιαπωνικός βιομηχανικός όμιλος με ισχυρή θέση στον τομέα της αιολικής ενέργειας στην Ιαπωνία, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Αφρική και την Κίνα. Η εταιρεία συμμετέχει επίσης σε μείζονα υπεράκτια αιολικά έργα στο Βέλγιο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ άνω των 1,5 GW1,1
Η Sumitomo Corp είναι επίσης ένας από τους πλέον μακροχρόνιους αξιόπιστους συνεργάτες της ENGIE και συν-επενδυτές σε αφαλάτωση και γεωθερμικά έργα στη Μέση Ανατολή και την Ινδονησία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης