Πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Ξέπερασαν το 7% οι απώλειες για το αργό - Πτώση πάνω από 5% για το brent

Πετρέλαιο: Ξέπερασαν το 7% οι απώλειες για το αργό - Πτώση πάνω από 5% για το brent
Στα 46 δολάρια κινείται το αργό και στα 56δολάρια το brent
Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου οι οποίες κινούνται σε χαμηλό 15 μηνών, καθώς η πιθανή άνοδος στα αποθέματα αργού και η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές για το ζήτημα της υπερπροσφοράς.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση 3,91% στα 57,28 δολ. ανά βαρέλι.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αργό υποχωρεί πάνω από 5%  στα 47,27 δολ. το βαρέλι.
Περί τις 21:59 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε 7,78% στα 46,01 δολάρια το βαρέλι ενώ το brent σημείωνε απώλειες 5,92% στα 56,08 δολάρια το βαρέλι.
Από τις αρχές του Οκτωβρίου, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό έχουν χάσει περισσότερο από το 30% της αξίας τους, εξαιτίας της ανόδου των παγκόσμιων αποθεμάτων, με το αμερικανικό αργό να διαπραγματεύεται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2017.
«Τα αυξημένα επίπεδα αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου μαζί με την επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη έχουν απειλήσει να αντισταθμίσουν τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ, καθώς οι αγορές επιβαρύνονται από τα δυνητικό χαλαρότερων θεμελιωδών», σχολίασε ο αναλυτής της Phillip Futures, Benjamin Lu Jiaxuan.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η αισιοδοξία της αγοράς παραμένει εξαιρετικά ευαίσθητη εν μέσω της επικείμενης οικονομικής αβεβαιότητας, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν το ενδεχόμενο μειωμένης ζήτησης καυσίμων πέρα από το 2018».
Όπως ανακοίνωσε χθες (17/12) η αμερικανική Υπηρεσία Πληρφοριών Ενέργειας, η παραγωγή πετρελαίου στα επτά μεγάλα λεκανοπέδια σχιστολιθικού στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει τα 8 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος το τέλος του έτους για πρώτη φορά.
Σε ό,τι αφορά τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2018, οι αναλυτές προβλέπουν νέα αύξηση, γεγονός που ενδέχεται να ασκήσει νέες πιέσεις στο πετρέλαιο.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης