Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σ. Φάμελλος: "Δειλή αλλά και ύποπτη η επίθεση εναντίον του ΣΚΑΪ"

Σ. Φάμελλος:
Η δημοκρατία μας δεν τραυματίζεται δήλωσε ο ΑΝ .ΥΠΕΝ
Ερωτηθείς για την επίθεση στον ΣΚΑΪ ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας νωρίτερα στον Ρ/Σ Flash 99.4 FM της Θεσσαλονίκης απάντησε ότι "ο πρωθυπουργός και όλος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζουν αυτή τη δειλή, αλλά και ύποπτη επίθεση, η οποία αποτελεί ενέργεια κατά της δημοκρατίας, της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας".
Σχολίασε δε, ότι έχει συμβεί επανειλημμένως, και με παλαιότερες κυβερνήσεις, όταν στην πολιτική σκηνή μπαίνει το ερώτημα πολιτικών προς μια προοδευτική κατεύθυνση και υπέρ των πολιτών, να σημειώνονται τρομοκρατικές ενέργειες οι οποίες αλλάζουν την ατζέντα δημιουργώντας ένταση, φόβο και συντηρητισμό.
Ως εκ τούτου, "οφείλουμε να  δηλώσουμε ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους ότι η δημοκρατία μας δεν τραυματίζεται. Τέτοιες ενέργειες, αν και στοχεύουν ευθέως εναντίον της, δεν αναγνωρίζονται ως πολιτική δήλωση και τοποθετούμαστε κάθετα απέναντι σε κάθε ενέργεια βίας, περιορισμού της δημοκρατίας αλλά και κινδύνου της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας".
 
Στη συνέχεια, ο Αν. ΥΠΕΝ αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη και ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, αν και κάποιοι ήθελαν να εκφοβίζουν και να δημιουργήσουν εμπόδια στην πραγματοποίησή της, η εκδήλωση ήταν μία μεγάλη συμβολή στη συζήτηση που διεξάγεται στην πόλη σχετικά με την πρόοδο και τη δημοκρατία. "Γίνεται μία προσπάθεια να αναγεννηθεί το μαύρο μέτωπο του φασισμού και της αμφισβήτησης της δημοκρατίας. Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε και κατοχύρωσε το ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, συζητάμε ανοικτά, ελεύθερα και δημοκρατικά για την πρόοδο της χώρας μας. Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης στην πολιτική είναι κεκτημένο και κατοχυρωμένο από τους αγώνες των Ελλήνων, όπως και η ισχυρή δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός", τόνισε προσθέτοντας ότι με την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη αποδείχθηκε στην πράξη ότι η πολιτική μπορεί να λειτουργήσει δημοκρατικά και ελεύθερα. "Βέβαια, η συζήτηση για τη δημοκρατία δεν έχει τελειώσει στη Θεσσαλονίκη και χρειάζεται να αντιμετωπιστούν πολλές παράμετροι όπως η θωράκιση των σχολείων από ύπουλες δυνάμεις, που πουλούν κάλπικο πατριωτισμό. Οι ναζιστικές σημαίες και οι χαιρετισμοί των Ναζί μπροστά στον Λευκό Πύργο προσβάλλουν και τη δημοκρατία, αλλά και τη Θεσσαλονίκη".
 
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός απέδειξε στην Θεσσαλονίκη πόσο τίμια και πατριωτική είναι για τη χώρα η συμφωνία των Πρεσπών και πόσα οφέλη δημιουργεί στη Βόρεια Ελλάδα. Διότι, έχει στηθεί μια προπαγάνδα στην περιοχή, με ψέματα και υποκρισίες, που παραποιεί  τη συμφωνία των Πρεσπών κρύβοντας τα θετικά της στοιχεία. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Ελλάδα όχι μόνο δεν θα έχει χάσει ούτε ένα χιλιοστό δικαιωμάτων της,  αντίθετα,  θα έχει αποκομίσει ισχυρά οφέλη. Όπως και όλες οι χώρες και οι πολίτες των Βαλκανίων θα έχουν ωφεληθεί. Η ουσία είναι ότι έως σήμερα η χώρα μας έχανε καθημερινά, εξαιτίας ενός αποστήματος στα βόρεια σύνορά της, και άφηνε άλλους στην περιοχή να κάνουν πολιτική, εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και της ιστορίας της. Όλα αυτά τελειώνουν και μάλιστα με ειρηνικό τρόπο.
 
Όμως, "κάποια πολιτικά πρόσωπα εξακολουθούν με υποκρισία να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Πρόκειται για κεντρικά στελέχη της ΝΔ που υποστήριζαν στη Διάσκεψη του Βουκουρεστίου, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και σήμερα την αρνούνται. Κάτω από την πίεση των Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης,  έχει αλλάξει στάση στο ζήτημα, εξαιτίας ενός πολιτικού καιροσκοπισμού και τυχοδιωκτισμού που λειτουργεί εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη", είπε χαρακτηριστικά ο Αν. ΥΠΕΝ.
 
Τέλος, σε ερώτηση για τη στάση των ΑΝΕΛ στη Βουλή, κατά τη συζήτηση και κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ο Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι οι δύο βασικοί στόχοι της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ ήταν εξαρχής η έξοδος από τα μνημόνια και η καταπολέμηση των σκανδάλων, της διαπλοκής και της διαφθοράς. Ως προς αυτό υπήρξε απόλυτη συνέπεια.  Η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας με την ΠΓΔΜ δεν ήταν στην προγραμματική συμφωνία και οι ΑΝΕΛ δικαιούνται να έχουν την άποψή τους επί του θέματος, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ τη δική του, η οποία είναι και πλειοψηφική στη Βουλή.  "Όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στο Κοινοβούλιο, το μεγαλύτερο θέμα θα το έχουν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ  και όχι οι ΑΝΕΛ, με δεδομένο ότι τόσο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όσο και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα έχουν τοποθετηθεί θετικά υπέρ της συμφωνίας και έχουν ζητήσει την υπερψήφιση της συμφωνίας, κάτι που αφορά και τα μέλη τους σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, δηλαδή και τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ", κατέληξε ο Αν. ΥΠΕΝ.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης