Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Συμφωνία της Uniper με την ιαπωνική Mitsui OSK για την μεταφορά LNG στη Γερμανία

Συμφωνία της Uniper με την ιαπωνική Mitsui OSK για την μεταφορά LNG στη Γερμανία
Η Uniper έχει ήδη ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με ενδιαφερόμενα μέρη για την κατασκευή μιας πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU)
Ο Ενεργειακός Όμιλος Uniper ενέκρινε τη Δευτέρα 17/12/2018 συμφωνίες με την ιαπωνική ναυτιλιακή Mitsui OSK Lines για τη διαχείριση πιθανών παραδόσεων φυσικού αερίου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Γερμανία.
Οι συζητήσεις για το LNG έχουν εξελιχθεί πρόσφατα καθώς η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να διαφοροποιηθεί από το φυσικό αέριο πού που φθάνει μέσω αγωγού από τη Ρωσία, τη Νορβηγία και τις Κάτω Χώρες.
Οι προμηθευτές, κυρίως το Κατάρ και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.
Η Uniper έχει ήδη ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με ενδιαφερόμενα μέρη για την κατασκευή μιας πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU).
Η Uniper δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Mitsui σκοπεύει να κατέχει, να εκμεταλλεύεται και να χρηματοδοτεί το FSRU, το οποίο έχει προγραμματισμένη ικανότητα αποστολής 10 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως και χωρητικότητα αποθήκευσης ΥΦΑ 263.000 κυβικών μέτρων.
Η μονάδα θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία ήδη από το δεύτερο μισό του 2022, επεσήμανε η Uniper.
"Είμαστε ευτυχείς που καταφέραμε να βρούμε έναν τόσο έμπειρο εταίρο, όπως η Mitsui OSK Lines, για την ανάπτυξη του πρώτου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Γερμανίας", δήλωσε ο Keith Martin, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Uniper.
Η Uniper ανέφερε επίσης ότι έχει συνάψει μια δεσμευτική συμφωνία μεταφοράς με τη Mitsui, σύμφωνα με την οποία θα παράσχει στην Uniper 180.000 κυβικά μέτρα LNG από το Δεκέμβριο του 2020 τα οποία θα χρησιμοποιήσει   εν μέρει για τη βελτιστοποίηση του όγκου των LNG από το Freeport στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης