Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η Ακτή Ελεφαντοστού εγκαινιάζει τον πρώτο στόλο λεωφορείων CNG

Η Ακτή Ελεφαντοστού εγκαινιάζει τον πρώτο στόλο λεωφορείων CNG

Μια σειρά από μέτρα για την εκπλήρωση της δέσμευσής της Ακτής Ελεφαντοστού για τη συμφωνία COP 21

Λόγο για πενήντα λεωφορεία που τροφοδοτήθηκαν με συμπιεσμένο φυσικό αέριο, έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών της Ακτής Ελεφαντοστού Amadou Kone, στο πλαίσιο της δέσμευσης της Δυτικής Αφρικής για τη συμφωνία για το κλίμα του Παρισιού, σύμφωνα με δελτίο τύπου που διανεμήθηκε για λογαριασμό της Engie σήμερα (17/12).
Ο στόλος λειτουργεί από την εταιρεία Societe des Transports Abidjanais (SOTRA) και παρέχεται από την IVECO.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της IVECO και της SOTRA, 50 λεωφορεία Crealis που κινούνται με CNG θα εξυπηρετούν στην ευρύτερη αστική περιοχή της οικονομικής πρωτεύουσας Abidjan.
"Τα επίπεδα εκπομπών σωματιδίων θα είναι σχεδόν μηδενικά και οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου θα μειωθούν κατά 60%", αναφέρει η δήλωση.
Τα λεωφορεία θα τροφοδοτούνται στον πρώτο σταθμό CNG του Αμπιτζάν που έχει κατασκευαστεί, προμηθεύεται και εγκαθίσταται από την παγκόσμια ενεργειακή εταιρεία Engie, σε συνεργασία με την Tractebel, μια παγκόσμια εταιρεία συμβούλων μηχανικών.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο σταθμός Abidjan είναι το πρώτο στάδιο στο σχέδιο των κυβερνήσεων της επαρχίας της Ακτής Ελεφαντοστού και των εταιρειών δημόσιων μεταφορών να αυξήσουν τον αριθμό των λεωφορείων CNG και να διασφαλίσουν ότι η περιοχή εργάζεται για την εκπλήρωση της δέσμευσής της για τη συμφωνία COP 21.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης