Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ με σοβαρές υλικές ζημιές - Τσίπρας: Επίθεση στη Δημοκρατία - Μητσοτάκης: Καμία ανοχή στη βία - Καταδικάζει η ΕΕ

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ με σοβαρές υλικές ζημιές - Τσίπρας: Επίθεση στη Δημοκρατία - Μητσοτάκης: Καμία ανοχή στη βία - Καταδικάζει η ΕΕ
Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν σε σάκο έξω από την περίφραξη του κτηρίου επί της παλιάς παραλιακής οδού
Σοβαρές υλικές ζημιές χωρίς τραυματισμούς είναι η απογραφή από την ισχυρή έκρηξη βόμβας που καταγράφηκε σήμερα Δευτέρα 17/12 τα ξημερώματα στο κτήριο του ΣΚΑΪ.
Η ισχυρότατη έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 02:37 στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στο Φάληρο.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν σε σάκο έξω από την περίφραξη του κτηρίου επί της παλιάς παραλιακής οδού, όπου στεγάζονται ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και η εφημερίδα «Καθημερινή».
Από την ισχυρή έκρηξη έσπασαν τζάμια σε πολλούς ορόφους όπου βρίσκονται γραφεία εργαζομένων του ΣΚΑΪ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες.
Πριν από την έκρηξη, περί τη 01.45, άγνωστος τηλεφώνησε στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και προειδοποίησε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας.
Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία και, πράγματι, η έκρηξη σημειώθηκε στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.



Δεύτερο αυτοκίνητο που εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ και στην «Καθημερινή» αναζητά η Αστυνομία, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.
Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας υπολογίζουν ότι δεύτερο όχημα υποστήριζε την ομάδα κρούσης, η οποία επέβαινε στο Opel μαύρου χρώματος που εντοπίστηκε πυρπολημένο στα Άνω Πετράλωνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες όχημα που μοιάζει με το μαύρο Opel καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας να κινείται προς τον Πειραιά λίγη ώρα μετά την επίθεση.
Το Opel εικάζεται πως είναι κλεμμένο και έφερε παραποιημένες πινακίδες.
Οι αστυνομικοί το έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια και μελετούν τον αριθμό πλαισίου ώστε να διαπιστώσουν πότε κλάπηκε και σε ποιον ανήκει.
Οι δράστες τοποθέτησαν το σακίδιοπου περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο κιγκλίδωμα του δρόμου που διέρχεται μπροστά από το κτήριο του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής».
Η βόμβα περιείχε 7 έως 10 κιλά δυναμίτιδας.
Η έκρηξη και το ωστικό κύμα προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη του κτηρίου, κυρίως στο ισόγειο όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος, και τάραξαν κατοίκους του Νέου Φαλήρου.

H υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος βρέθηκαν έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν μεγάλη από την πρώτη στιγμή καθώς θεώρησαν ότι δεν πρόκειται για φάρσα.
Ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο οι εργαζόμενοι και έτσι δεν σημειώθηκε τραυματισμός.
Oι υλικές ζημιές είναι μεγάλες σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτηρίου.
Οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στον τρίτο και τέταρτο όροφο, όπου βρίσκονται γραφεία εργαζομένων.




Η ανακοίνωση του Σκάι για τη βομβιστική επίθεση

«Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει.
Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε όπως έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια.
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει,  ελέγχοντας την εξουσία με ανεξαρτησία και σθένος.
Το κράτος που έχει την υποχρέωση να ενθαρρύνει την πολυφωνία και να προστατεύει την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτά, κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΙ.
Ο ΣΚΑΙ δυστυχώς έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο.
Μετά την σημερινή δραματική εξέλιξη οφείλουν να αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών  δηλώσεων τους».

Καθημερινή: Η τρομοκρατική επίθεση δεν θα κάμψει κανέναν - Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει κανονικά αύριο (18/12)

Κανονικά θα βρεθεί στα περίπτερα αύριο η εφημερίδα «Καθημερινή» το κτίριο της οποίας έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εφημερίδας, η «Καθημερινή» θα κυκλοφορήσει αύριο (18/12), «όπως έχει κάνει τα τελευταία 99 χρόνια, με μοναδική εξαίρεση την περίοδο της δικτατορίας», καθώς όπως επισημαίνεται, «Η τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΙ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ δεν θα κάμψει κανέναν».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της «Καθημερινής» αναφέρει στα εξής:

«Η τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΙ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ δεν θα κάμψει κανέναν.
Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με επαγγελματισμό, με ανεξαρτησία και αντικειμενικότητα.
Ευχαριστούμε όλους τους ανώνυμους και επώνυμους πολίτες για τα αμέτρητα μηνύματα υποστήριξης που έχουμε λάβει. Μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ θα κυκλοφορήσει αύριο, όπως έχει κάνει τα τελευταία 99 χρόνια, με μοναδική εξαίρεση την περίοδο της δικτατορίας.
Ελπίζουμε πως το άρρωστο φαινόμενο της στοχοποίησης των μέσων ενημέρωσης θα σταματήσει εδώ και τώρα.
Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την δημοκρατία, και όχι μόνο.
Όσοι έχουν την ευθύνη γι' αυτό και η πολιτεία που έχει την ευθύνη για την προστασία της πολυφωνίας και της ενημέρωσης οφείλουν να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης».

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Ο δράστης ή οι δράστες της επίθεσης φαίνεται πως λειτούργησαν με απόλυτη μεθοδικότητα.
O εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε σάκο.
Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.
Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι ο τρομοκράτης να προσέγγισε το σημείο από υπόγεια διάβαση που οδηγεί στην περίφραξη του κτιρίου και στη συνέχεια μαζί με συνεργό του να απομακρύνθηκαν από περιβάλλοντα χώρο του παρακείμενου ΣΕΦ.
Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή.
Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των γύρω περιοχών.
Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο• γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από κλιμάκιο πυροτεχνουργών για τη συγκέντρωση στοιχείων και υπολειμμάτων του μηχανισμού.

Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα - Που στρέφονται οι υποψίες της Αντιτρομοκρατικής

Πάντως, πηγές της αστυνομίας κάνουν λόγο για «προμελετημένο χτύπημα» των τρομοκρατών, με ενισχυμένη εκρηκτική ύλη πιθανότατα στρατιωτικού τύπου.
Τόσο τα πρώτα ευρήματα του μηχανισμού όσο και οι κινήσεις των τρομοκρατών, δείχνουν ότι οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο στην κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.
Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.
Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας πάνω από δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης.
Οι δράστες ήταν δύο, άφησαν τη βόμβα σε σάκο, έφυγαν με μοτοσικλέτα, και έχουν καταγραφεί από κάμερες.
Όλα δείχνουν ότι είχαν παρακολουθήσει την περιοχή επί ημέρες, οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες, τοποθετώντας μάλιστα τον εκρηκτικό μηχανισμό με τέτοιο τρόπο ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς τον ΣΚΑΪ.
Όπως αναφέρεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οι τρομοκράτες πέτυχαν την «τέλεια έκρηξη», καθώς δεν έμεινε το παραμικρό από το μηχανισμό ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο τρόπος του “χτυπήματος” δείχνει την τρομοκρατική οργάνωση Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών.

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στον ΣΚΑΙ - Επικοινωνία με Παπαχελά

Την αμέριστη συμπαράστασή του, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, μαζί με την απερίφραστη καταδίκη της συγκεκριμένης ενέργειας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον διευθυντή της Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Αλέξη Παπαχελά και του ζήτησε να διαβιβάσει, στους Γιάννη και Θέμη Αλαφούζο καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «ΣΚAI», «την αμέριστη συμπαράστασή του και την εκ μέρους του απερίφραστη καταδίκη της εγκληματικής και προκλητικώς αντιδημοκρατικής ενέργειας εναντίον του Σταθμού».

Τσίπρας: Επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στη Δημοκρατία

Για επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία κάνει λόγο σε γραπτή δήλωση του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων, απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία.
Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους.
Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παράλληλα εκφράζει την ειλικρινή του συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους του σταθμού.

Μητσοτάκης: Καμία ανοχή στη βία, ας κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω

Στα γραφεία του ΣΚΑΙ βρέθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους, μετά την έκρηξη βόμβας έξω από την τηλεοπτικό σταθμό.
«Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται, η πολιτεία πρέπει επιτέλους να βρει τους δράστες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να μην ρίξουμε άλλο νερό στον μύλο της πόλωσης.
«Αυτό το τοξικό κλίμα που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνηση έχει παρενέργειες... Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ανοχή στη βία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς όταν γίνεται διαχωρισμός με πολιτικά κριτήρια, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την εκτίμησή του ότι εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών.
«Σήμερα είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Εκφράζουμε απερίφραστα τη στήριξή μας στους εργαζόμενους του ΣΚΑΙ
Να ξαναδούμε τα εμπάργκο με καθαρό μυαλό.
Το κλίμα της ακραίας πόλωσης και της στοχοποίησης δεν το καλλιέργησε η ΝΔ, ας κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω», κατέληξε ο Κ. Μητσοτάκης.

Γεροβασίλη: Τραυματίζεται η Δημοκρατία

Για γεγονός που «τραυματίζει τη δημοκρατία» έκανε λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται» τόνισε η υπουργός, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, οι οποίοι μετέβησαν τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ.
«Έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα μέτρα από τη πρώτη στιγμή από την ΕΛΑΣ.
Οι έρευνες θα εξακολουθήσουν να γίνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ευτυχώς είναι μόνον υλικές ζημιές και δεν υπάρχουν θύματα», είπε η κα. Γεροβασίλη.
«Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται και πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνάνε φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού» τόνισε η υπουργός.

Οικουμενικός Πατριάρχης για ΣΚΑΙ: Επίθεση στην ελευθεροτυπία, την πολυφωνία, τον πλουραλισμό, τη δημοκρατία

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση κατά του ομίλου ΣΚΑΙ και της εφημερίδος «Η Καθημερινή» και εκφράζει «τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως προς όλους τους εργαζομένους στα Μέσα Ενημέρωσης του ομίλου, καθώς και προς τη διοίκησή του.

Ακολουθεί δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την τρομοκρατική επίθεση:

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ομίλου Σκάι και της εφημερίδος "Η Καθημερινή" . Είναι μια επίθεση στην ελευθεροτυπία, την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, μία επίθεση στη δημοκρατία.
Η βία, η οποία είναι απορριπτέα σε κάθε μορφή της, δεν αποτελεί λύση των προβλημάτων, των διαφορών και των διαφωνιών. Μοναδική επιλογή οφείλει να είναι ο διάλογος και ο σεβασμός της ζωής και της αξιοπρέπειας, της περιουσίας και της εργασίας του ανθρώπου.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως προς όλους τους εργαζομένους στα Μέσα Ενημέρωσης του ομίλου, καθώς και προς τη διοίκησή του.
Ο Πανάγαθος Θεός να σας προστατεύει και να σας ενισχύει, για να συνεχίζετε την πολυδιάστατη κοινωνική αποστολή σας.
Καλά Χριστούγεννα!»


Παπακώστα: Οι δράστες ενδεχομένως να ήθελαν να πλήξουν και ανθρώπινες ζωές

Τον αποτροπιασμό της για τη βομβιστική επίθεση στο ΣΚΑΪ εξέφρασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, επισημαίνοντας πως «ό,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί είναι καταδικαστέο».
«Εκφράζω σαφώς τον αποτροπιασμό μου γιατί τέτοιες ενέργειες τρομοκρατικού τύπου με τυφλή βία οι οποίες απευθύνονται στην κοινωνία με το βίαιο αυτό τρόπο δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία.
Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε θύματα, όμως εκείνοι οι οποίοι τοποθέτησαν το μηχανισμό προφανώς εκτός από τον ισχυρό συμβολισμό να θέλουν να πλήξουν τη Δημοκρατία ενδεχομένως να ήθελαν να πλήξουν και ανθρώπινες ζωές.
Αυτό όπως και να το δει κανείς είναι ανατριχιαστικό και νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας σήμερα στην ελληνική κοινωνία, από όπου και αν προέρχεται όποιες απόψεις και αν εμφορείται που να μπορεί να στηρίξει και να δικαιολογήσει τέτοιες ενέργειες» υποστήριξε η υφυπουργός, η οποία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ.
«Πρέπει να ομονοήσουμε, πρέπει να πούμε «όχι» στην πόλωση που δυναμιτίζει το κλίμα και υπονομεύει το διάλογο.
Όλοι να χαμηλώσουμε τους τόνους, κάθε σταθμός έχει τη δική του φωνή και στίγμα, να μην επιχειρείται φίμωση ή τρομοκράτηση, η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, άλλο η αντιπαράθεση και άλλο η τυφλή πόλωση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου» υποστήριξε η κα.Παπακώστα.

Βούτσης: Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Για αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ που μπορεί να είχε διακινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καταδικάζοντας την επίθεση.
«Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης, μένουν πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων, ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα» είπε ο κ. Βούτσης.
Ερωτηθείς για το κυβερνητικό εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε χαρακτηριστικά να «μην συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε αυτά τα ζητήματα».
«Είναιδιαφορετικά ζητήματα, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι, ούτε καν επηρεάζουν.
Πιστεύω ότι η χώρα γύρισε σελίδα, βγαίνουμε από το ξέφωτο, και αυτό θα βοηθήσει να μην υπάρξουν ακρότητες» υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σπυράκη: Η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν τρομοκρατούνται από κανέναν

Την θέση ότι «η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν» διατύπωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη αναφερόμενη στην επίθεση στο ΣΚΑΪ.
«Είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας» υποστήριξε η κα.Σπυράκη, επισημαίνοντας πως αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι απλώς καταδικαστέο αλλά χρήζει επείγουσας δράσης.

Παππάς: Απόλυτη καταδίκη της επίθεσης στον ΣΚΑΙ - Να μη γίνει εργαλείο πολιτικής αντιπαράθεσης

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η απόλυτη καταδίκη. Και απόλυτη καταδίκη σημαίνει και περιθωριοποίηση και μη εργαλειοποίηση αυτής της αποτρόπαιης πράξης στην πολιτική αντιπαράθεση» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς  για την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο κτήριο του ΣΚΑΪ, τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Αυτό που θα θέλανε όσοι επέλεξαν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο στο σκοτάδι, θα ήταν να δουν την πράξη τους να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, συζήτησης και διαγκωνισμών.
Και στο απόλυτο περιθώριο χρειάζεται μια σύσσωμη καταδίκη και έμπρακτη περιθωριοποίηση αυτών των πρακτικών.
Αυτή νομίζω είναι η ενδεδειγμένη στάση για όλο τον πολιτικό κόσμο και η στάση που θα ήθελε και ο Έλληνας πολίτης να δει τα κόμματα να παίρνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM".
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υπογράμμισε, επίσης, ότι «η δημοκρατία μας έχει αντισώματα, όσο και αν κάποιοι τελευταία θεωρούν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν τα θεμέλιά της.
Νομίζω ότι ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος έχει τα αντανακλαστικά που χρειάζονται για να βάλει αυτές τις πρακτικές στο απόλυτο πολιτικό περιθώριο.
Αυτό θα είναι νομίζω το απόλυτο χτύπημα σε όσους επιλέγουν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο».
Πρόσθεσε δε, ότι, «η επίθεση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και σε παράνομο κανάλι να ήταν, θα ήταν απολύτως καταδικαστέα και χωρίς δεύτερη κουβέντα».

ΣΥΡΙΖΑ: Βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια η επίθεση στον ΣΚΑΙ

Στην απερίφραστη καταδίκη της τοποθέτησης βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα, η επίθεση «αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση.
Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη».

KKE: Απόλυτα καταδικαστέα η επίθεση στον ΣΚΑΙ - Άλλοθι για την ένταση της καταστολής

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες.
Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Γεννηματά: Η κυβέρνηση να δώσει μήνυμα μη ανοχής στη βία

Τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ καταδίκασε και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψη της στα γραφεία του σταθμού.
«Η τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας.
Την καταδικάζουμε.
Δεν αρκεί όμως η λεκτική καταδίκη.
Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Η Κυβέρνηση επιβάλλεται επιτέλους να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα μη ανοχής στη βία.
Η στοχοποίηση πολιτικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης είναι σε έξαρση και είναι απαράδεκτο.
Χρειάζεται γι’ αυτό να δοθεί ένα τέλος στα διχαστικά κηρύγματα που ρίχνουν νερό στο μύλο όσων επιβουλεύονται τη δημοκρατία.
Αφύπνιση από όλους μας» υποστηρίζει η κ. Γεννηματά.

Ποτάμι: Να βρεθούν οι ένοχοι για την επίθεση στο ΣΚΑΪ – Επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας

Να βρεθούν οι ένοχοι που κρύβονται πίσω από τη βομβιστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα στο ΣΚΑΪ ζητά το Ποτάμι.
«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας.
Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας.
Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι.

Καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ από τη Χρυσή Αυγή

Στην καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ προχώρησε με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «Η προκλητική ανοχή της εξουσίας απέναντι στους τρομοκράτες της αριστεράς οδηγεί στην αποθράσυνσή τους, οδηγεί από τις μολότοφ στις βόμβες και τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

Κομισιόν: Καταδικάζουμε όλες τις επιθέσεις εναντίον της ελευθερίας του Τύπου

Τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣKAI και όλων των κατά καιρούς επιθέσεων κατά ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης καταδίκασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά μέσου του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά.
Η δήλωση του Μ. Σχοινά κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες έχει ως εξής: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδικάζει όλες τις επιθέσεις εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου που είναι ακρογωνιαία λίθος των αξιών μας.
Αυτές οι ελευθερίες είναι θεμελιώδεις στην ήπειρό μας, την ένωση και τις δημοκρατίες μας.
Ελπίζω ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που πρέπει να δηλώσουμε το προφανές».

Moscovici: Καταδικάζω την επίθεση στα γραφεία του ΣΚΑΪ - Η ελευθερία του Τύπου είναι ένας από τους πυλώνες της ΕΕ

Στην καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ προχώρησε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici, με σχόλιο του στο twitter.
«Καταδικάζω την επίθεση στα γραφεία του ομίλου ΣΚΑΪ και της Καθημερινής στην Αθήνα.
Η ελευθερία του Τύπου είναι ένας από τους πυλώνες του ευρωπαϊκού μοντέλου.
Κάθε επίθεση είναι επίθεση στον τρόπο ζωής μας, στις αρχές μας και στις αξίες μας - μια επίθεση εναντίον όλων μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης