Επικαιρότητα

Στις 19:30 η ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη – Προσκλητήριο Δημοκρατίας με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στις 19:30 η ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη – Προσκλητήριο Δημοκρατίας με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών
Απαντήσεις και για τα εκλογικά σενάρια αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, η οποία αν και θα εστιάσει στη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτιμάται πως θα δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα, όπως είναι για παράδειγμα η πορεία της κυβέρνησης μέσα στη γενικευμένη σεναριολογία για πρόωρες εκλογές.
Η ομιλία του πρωθυπουργού, η οποία έχει θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.
Με τη δημόσια αυτή ομιλία του ο κ.Τσίπρας θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί την πολιτική του στο Μακεδονικό και δη τη Συμφωνία των Πρεσπών και παράλληλα να στείλει προσκλητήριο Δημοκρατίας, ζητώντας τη μαζική συμμετοχή και συμπόρευση των πολιτών απέναντι στην ακροδεξιά και στον φασισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός εκτιμάται πως θα σημειώσει πως είναι άλλο πράγμα ο πατριωτισμός και άλλο η πατριδοκαπηλεία ενώ αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση σε όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που αντιμετωπίζουν ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό θέμα με κομματικά αντανακλαστικά και συμφέρον.
Η ομιλία του κ.Τσίπρα έρχεται μόλις λίγες ώρες ύστερα και από τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου, ο οποίος ανέφερε χθες πως σκοπεύει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση μόλις η ΠΓΔΜ ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή στα μέσα Ιανουαρίου, επιταχύνοντας ενδεχομένως με αυτόν τρόπο τις πολιτικές εξελίξεις και πιθανόν και τις εθνικές εκλογές.
Αν και ο κ.Καμμένος επιχείρησε στη συνέχεια να «τα μαζέψει», είναι προφανές πως το μήνυμα του κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν και υπό αυτά τα δεδομένα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός.
Σημειώνεται πως την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού, είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Συγκεκριμένα, για τις 19:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Μακεδονία μετά από κάλεσμα από την «Επιτροπή Αγώνα για την Μακεδονία» και την ένωση «Ενωμένων Μακεδόνων» ενώ στην Καμάρα, ως απάντηση στην διαμαρτυρία για τη Μακεδονία, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από μέλη του αριστερού εξωκοινοβουλευτικού χώρου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης