Αιολικό πάρκο στη Σενεγάλη με ανεμογεννήτριες της Vestas

Αιολικό πάρκο στη Σενεγάλη με ανεμογεννήτριες της Vestas
Η χωρητικότητα του αιολικού πάρκου ανέρχεται στα 158,7 MW
Εγκαινιάστηκε η κατασκευή του αιολικού πάρκου N’Diaye στην Σενεγάλη από την Leleka, που ειδικεύεται στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.
Η χωρητικότητα του αιολικού πάρκου ανέρχεται στα 158,7 MW.
Ειδικότερα, η κατασκευή του αιολικού πάρκου Taiba N'Diaye ξεκίνησε στη δυτική Σενεγάλη. Είναι το πρώτο αιολικό πάρκο στη Δυτική Αφρική.
Ως εκ τούτου, τελέσθηκε τελετή στην οποία παρέστη ο βρετανός πρεσβευτής στη Σενεγάλη, ο George Hodgson, ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σενεγάλη, ο Tulinabo Mushingi, ο ιδιοκτήτης του έργου Lekela, εκπρόσωποι της εθνικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας της Σενεγάλης (Senelec).
Η Lekela είναι μια κοινοπραξία μεταξύ του βρετανικού επενδυτικού κεφαλαίου Actis και της ιρλανδικής εταιρείας Mainstream Renewable Power.
Για την κατασκευή του αιολικού πάρκου Taiba N'Diaye, η εταιρεία ξεκίνησε μια πρόσκληση υποβολής προσφορών που κέρδισε η Vestas Wind Systems.
Η σύμβαση μεταξύ των δύο εταιρειών προβλέπει ότι η δανική εταιρεία θα παρέχει τη μηχανική, την κατασκευή και τη συντήρηση του μελλοντικού αιολικού πάρκου (Engineering Procurement and Construction, EPC).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης