Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Όλο και μεγαλύτερη η επιρροή των ΗΠΑ στην αγορά του πετρελαίου, σύμφωνα με τον ΙΕΑ - Τι δείχνει το β' τρίμηνο του 2019

tags :
Όλο και μεγαλύτερη η επιρροή των ΗΠΑ στην αγορά του πετρελαίου, σύμφωνα με τον ΙΕΑ - Τι δείχνει το β' τρίμηνο του 2019
«Η συνάντηση της περασμένης βδομάδας μας υπενθύμισε ότι οι Big Three (Ρωσία, Σαουδική Αραβία και ΗΠΑ) αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκόσμιου συνόλου» ανέφερε ο ΙΕΑ
Την εκτίμησή της για περαιτέρω ενίσχυση της επιρροής των ΗΠΑ στην αγορά πετρελαίου, εξέφρασε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας στην τελευταία του έκθεση.
Όπως αναμεταδίδει το cnbc, οι ΗΠΑ δεν έδωσαν το παρών στη συνάντηση των παραγωγών του ΟΠΕΚ και αυτών που δεν ανήκουν στον Οργανισμό.
Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί ένδειξη αδυναμίας καθώς κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την αυξανόμενη επιρροή της.
«Η συνάντηση της περασμένης βδομάδας μας υπενθύμισε ότι οι Big Three (Ρωσία, Σαουδική Αραβία και ΗΠΑ) αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκόσμιου συνόλου» ανέφερε ο ΙΕΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump επέκρινε επανειλημμένα τον ΟΠΕΚ για την κυριαρχία του στις τιμές του πετρελαίου. Το Ιράν αστειεύτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Η.Π.Α. ήθελαν να ενταχθούν στον ΟΠΕΚ, καθώς φαίνεται ότι ήθελε να επηρεάσει το αποτέλεσμα της συνάντησης.
Ωστόσο, οι Η.Π.Α. αποτελούν κυρίαρχο ανταγωνιστή στις αγορές πετρελαίου και έχουν κατακτήσει μια θέση μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου παγκοσμίως χάρη στην επανάσταση του πετρελαίου από σχιστόλιθο.
«Ο χρόνος θα δείξει πόσο αποτελεσματική θα είναι η νέα συμφωνία παραγωγής για την εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου.
Η επόμενη συνάντηση των χωρών της Συμφωνίας της Βιέννης πραγματοποιείται τον Απρίλιο και ελπίζουμε ότι η ενδιάμεση περίοδος θα είναι λιγότερο ασταθής από ό, τι πρόσφατα» υπογράμμισε ο IEA.
Καταλήγοντας, η έκθεση του IEA υπογραμμίζει ότι «η αβεβαιότητα που σχετίζεται με τις εμπορικές εντάσεις και τη σύσφιγξη των νομισματικών πολιτικών εξακολουθεί να επηρεάζει την εμπιστοσύνη και της επενδύσεις», καθώς και ότι η πρόσφαση υποβάθμηση των προβλέψεων του ΟΑΣΑ για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2019 «θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση πετρελαίου κατά περίπου 100 χιλ. βαρέλια ημερησίως».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης