Ηλεκτρισμός

Αποζημιώσεις 819 εκατ. ευρώ σε ιδιοκτήτες γης στη Γερμανία για την κατασκευή του «πράσινου» δικτύου ηλεκτρισμού

Αποζημιώσεις 819 εκατ. ευρώ σε ιδιοκτήτες γης στη Γερμανία για την κατασκευή του «πράσινου» δικτύου ηλεκτρισμού

Ο νόμος, που αναμένεται να εγκριθεί από τα δύο κοινοβούλια στα τέλη Απριλίου, έχει ως στόχο να επιταχύνει τις κατασκευαστικές εργασίες προσθέτοντας 108 εκατομμύρια ευρώ στα 711 εκατομμύρια ευρώ (807,77 εκατομμύρια δολάρια) που συμφωνήθηκαν

Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε την Τετάρτη 12/12/2018  την πρότάση για αύξηση της αποζημίωση που καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες γης που επηρεάζονται από την κατασκευή νέων ηλεκτρικών δικτύων που απαιτούνται για τη μεταφορά πράσινης ενέργειας που παράγεται από τα βόρεια σε βιομηχανικές περιοχές στο νότο.
Ο νόμος, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί από τα δύο κοινοβούλια στα τέλη Απριλίου, έχει ως στόχο να επιταχύνει τις κατασκευαστικές εργασίες προσθέτοντας 108 εκατομμύρια ευρώ στα 711 εκατομμύρια ευρώ (807,77 εκατομμύρια δολάρια) που συμφωνήθηκαν.
"Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη βελτίωση των πιθανοτήτων επιτυχίας που αφορούν την μετάβαση στην ενέργεια και την επέκταση του δικτύου", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier.
Η κατασκευή νέων δικτύων που μεταφέρουν κυρίως ενέργεια από βορρά προς νότο, είναι χρονολογικά καθυστερημένη, λόγω της ομοσπονδιακής δομής της Γερμανίας και της αντίθεσης των πολιτών προς νέες υποδομές στην περιοχή τους.
Ο Altmaier έχει αγωνισθεί σκληρά για να πείσει τους πολίτες ότι τα δίκτυα είναι απαραίτητα για να εξασφαλιστεί ότι η μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη της αιολικής και ηλιακής ενέργειας θα «συναντηθεί» με το αντίστοιχο σύστημα μεταφοράς.
Χωρίς νέα και ισχυρότερα καλώδια, η ισχύς που παράγεται από τον άνεμο χάνεται συχνά επειδή δεν μπορεί ακόμη να αποθηκευτεί.
Τα δίκτυα που εξυπηρετούν τοπικούς σκοπούς χρειάζονται αναμόρφωση και νέα καλώδια από σημείο σε σημείο σε μεγάλες αποστάσεις.
Η αύξηση της γερμανικής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας φέρνει τα «πάνω – κάτω» στις διαδρομές εφοδιασμού, όπως και η αύξηση της ηλεκτρικής Μέχρι τώρα, η ισχύς δημιουργείτο κοντά στη βιομηχανία σε μεγάλες εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα οι πυρηνικοί  αντιδραστήρες.
Η ισχύς, που παράγεται από αιολικά πάρκα της Βόρειας Θάλασσας,  για την Βαυαρία απαιτεί χιλιάδες χιλιόμετρα νέων ηλεκτρικών γραμμών που διασχίζουν τη χώρα, ενώ η τοπική τροφοδοσία και η αυξημένη χρήση από ηλεκτρικά οχήματα θα αλλάξουν επίσης τις ροές ισχύος.
Η Γερμανία σκοπεύει να παράγει το 65% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030 - από λίγο περισσότερο από ένα τρίτο σήμερα – και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την καύση ορυκτών καυσίμων.
Η προώθηση της μεταφοράς ισχύος υψηλής τάσης και η ψηφιοποίηση των τοπικών δικτύων χαμηλότερης τάσης θα χρηματοδοτηθούν μέσω χρεώσεων στους καταναλωτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης