Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η EBRD «κλείνει» την εποχή των έργων άνθρακα – Σταματά και η χρηματοδότηση project πετρελαίου

Η EBRD «κλείνει» την εποχή των έργων άνθρακα – Σταματά και η χρηματοδότηση project πετρελαίου

Η νέα στρατηγική για τα επόμενα πέντε χρόνια

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης θα σταματήσει να χρηματοδοτεί έργα άνθρακα και σχεδόν όλα τα πετρελαϊκά έργα, ανακοίνωσε την Τετάρτη 12/12/2018, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας από κυβερνητικές αναπτυσσόμενες τράπεζες για τη μείωση των κλιματικών αλλαγών.
Η τράπεζα έχει ήδη δώσει προτεραιότητα στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και στην "πράσινη οικονομία", αλλά η κίνηση αυτή θα εξαλείψει τις μέχρι τώρα εξαιρέσεις όπως η Μογγολία και η Πολωνία και το Καζακστάν, οι οποίες λαμβάνουν πάνω από το 70%  της ενέργειας τους από άνθρακα.
Η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των ενεργειακών τομέων της EBRD απαιτεί την απομάκρυνση από τα πλέον ρυπογόνα καύσιμα, δήλωσε η Nandita Parshad, Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας για την ενέργεια και τους φυσικούς πόρους σύμφωνα με το Reuters.
Η νέα στρατηγική καθορίζει τη κατεύθυνση των επενδύσεων της τράπεζας για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Από τον Ιανουάριο, η EBRD υιοθετεί επίσης μια «Μεθοδολογία τιμολόγησης σκιών άνθρακα» για χρήση σε έργα της EBRD με σημαντικά αποτυπώματα εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
Κατά την εξέταση τέτοιων έργων, η τράπεζα θα πραγματοποιήσει ανάλυση που θα αντιπροσωπεύει το κόστος των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Η προσέγγιση της EBRD, συμπεριλαμβανομένου του εύρους των «σκιωδών τιμών» που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει με βάση την προμήθεια υψηλού επιπέδου για την τιμολόγηση του άνθρακα, θα διατεθεί στις αρχές του 2019.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης