Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Aύξηθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

tags :
ΕΙΑ: Aύξηθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ
Άνοδο σημείωσαν και τα αποθέματα βενζίνης
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν και τα αποστάγματα υποχώρησαν, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε  Υπηρεσία  ΕΙΑ Ενεργειακών Πληροφοριών την Τετάρτη 12/12/2018.
Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 7 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 3 εκατομμυρίων βαρελιών.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 10,2 εκατ. βαρέλια.
Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της EIA,η τιμή τουα αμερικανικού αργού υποχώρησε από  τα προηγούμενα υψηλά επίπεδα ενισχυμένη όμως κατά 24 σεντς στα 51,89 δολάρια το βαρέλι στις 10:49 π.μ. (1549 GMT). Το Brent ήταν 59 σεντ υψηλότερα στα $ 60,78 το βαρέλι.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 2,5 εκατ. βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για αύξηση 1,8 εκατ. βαρελιών, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.
"Συνολικά, η ζήτηση εξακολουθεί να είναι ισχυρή στις Η.Π.Α., η οποία πρέπει να είναι υποστηρικτική. Τα αποθέματ αργού πετρελαίου και βενζίνης ήταν ένας από τους αρνητικούς παράγοντες, αλλά εξετάζοντας τη συνολική έκθεση, δεν υπάρχει τίποτα που να μετράει πραγματικά ", δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group στο Σικάγο.
Οι ροές διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 51.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ. Τα ποσοστά χρήσης μειώθηκαν κατά 0,4 της εκατοστιαίας μονάδας.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Την εβδομάδα έως τις 30 Νοεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν καθαρός εξαγωγέας πετρελαίου για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, αποστέλλοντας μια καθαρή ποσότητα 211.000 bpd αργού και καυσίμων. Αυτό αντιστράφηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς οι Η.Π.Α. εισήγαγαν 1,3 εκατ. Bpd αργού και καυσίμου, κυρίως λόγω της ανάκαμψης των εισαγωγών.
Τα αποθέματα στο κέντρο διανομής Cushing, Oklahoma, αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκε στα 100.000 bpd στα 11,6 εκατ. Bpd την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης