Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σωματεία ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Θέλουν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται

Σωματεία ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Θέλουν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται
Με την επιχείρηση ποινικής δίωξης εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης  για συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων
Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στις 12 το μεσημέρι η «Συντονιστική Αγωνιστική Επιτροπή Μεγαλόπολης» πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων της ΔΕΗ στην πόλη της Μεγαλόπολης, ενάντια στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ με την συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής Μεγαλόπολης και των τοπικών κοινωνικών φορέων.
Στην συνέχεια στις 2 το μεσημέρι βρέθηκαν στα διόδια στο Μάναρη όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και μοίρασαν ενημερωτικό φυλλάδιο στους διερχόμενους οδηγούς.
Εντύπωση προκάλεσε από την Μεγαλόπολη προς τα διόδια στο Μάναρη τη μέρα εκείνη η έντονη παρουσία της Αστυνομίας αφού υπήρχαν δυνάμεις σε όλους τους κόμβους της Εθνικής οδού και στα διόδια.
Εδώ και αρκετές μέρες διενεργείται προκαταρκτική εξέταση με παραγγελία της Εισαγγελίας Τρίπολης μετά τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος εργαζομένων και πολιτών από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων.
Οι εργαζόμενοι κατηγορούνται και επιχειρείται η ποινική τους δίωξη για «κατάληψη του οδοστρώματος». Στην συγκεκριμένη κινητοποίηση την μέρα εκείνη δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα στην κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων ούτε πρόβλημα στη λειτουργία του σταθμού των διοδίων. Οι εργαζόμενοι μοίρασαν ανακοίνωση στους διερχόμενους οδηγούς και τους επιβαίνοντες των οχημάτων χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα.
Το συνδ. κίνημα θεωρεί απαράδεκτη την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων και των τοπικών φορέων. Επιδιώκουν με τον εκφοβισμό να υποχωρήσει η δράση τους ενάντια στις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.
Ο αγώνας μας απέναντι στις πολιτικές κυβέρνησης και των δανειστών ενάντια στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων και τη διάλυση της ΔΕΗ δεν πρόκειται να καμφθεί από τον αυταρχισμό, την  αστυνομοκρατία και την προσπάθεια επιβολής διώξεων.
Να σταματήσει τώρα, η διαδικασία επιβολής ποινικής δίωξης ενάντια στις αβάσιμες και άδικες κατηγορίες σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών που αντιστέκονται.
Οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες δεν ενοχοποιούνται, δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται!
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών σε όφελος των πολιτών και της χώρας"

 
ww.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης