Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Novak (Ρωσία): Θα μειώσουμε την παραγωγή πετρελαίου κατά 50 με 60 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Ιανουάριο 2019

tags :
Novak (Ρωσία): Θα μειώσουμε την παραγωγή πετρελαίου κατά 50 με 60 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Ιανουάριο 2019
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι ο βασικός στόχος των περικοπών είναι η μείωση των αποθεμάτων
Στο γεγονός ότι η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας θα μειωθεί κατά 50 με 60 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Ιανουάριο του 2019 αναφέρθηκε σήμερα (11/12) ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, στον απόηχο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τον ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, ο κ. Novak δήλωσε ότι η Ρωσία θα προχωρήσει σε περικοπές της παραγωγής κατά 50 έως 60 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον επόμενο μήνα, προκειμένου να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμαμ των ανωτάτων ορίων που συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση του ΟΠΕΚ.
Ο Ρώσος υπουργός σημείωσε ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν να εφαρμόσουν «μία ομαλή, σταδιακή μείωση της παραγωγής», ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο βασικός στόχος των περικοπών είναι η μείωση των αποθεμάτων.
«Τα αποθέματά μας αυξάνονται για επτά εβδομάδες, παρατηρούμε μία υπερπροσφορά στην αγορά», επεσήμανε ο κ. Novak, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «επομένως οι στόχοι είναι οι ίδοι, να επικεντρωθούμε στα αποθέματα ώστε να μην αυξηθούν πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών».
Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν αλλαγές σε ότι αφορά την Επιτροπή Παρακολούθησης των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης