Επιχειρήσεις

Με επενδύσεις και νέα προϊόντα ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά ο γαλλικός οίκος Schneider Electric

Με επενδύσεις και νέα προϊόντα ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά ο γαλλικός οίκος Schneider Electric

Το 2017 η εταιρία πέτυχε κύκλο εργασιών στην Ελλάδα της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ

Αποφασισμένη να παραμείνει ενεργή στην ελληνική αγορά προχωρώντας σε νέες επενδύσεις είναι η πολυεθνική γαλλική εταιρία παραγωγής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και παροχής ολοκληρωμένων ενεργειακών λύσεων Schneider Electric.
Η επιχείρηση αντιμετωπίζει μάλιστα το 2019 με αισιοδοξία αλλά και τη βεβαιότητα ότι στη διάρκειά του θα αναπτυχθούν μεγάλα και σοβαρά έργα υποδομών από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, κυρίως σε ότι αφορά τα κτίρια αλλά και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Η Schneider Electric έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1969 και δραστηριοποιείται τόσο εμπορικά όσο και στον τομέα της παραγωγής μετασχηματιστών στις εγκαταστάσεις της στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ενώ μέσω της Ελλάδας πραγματοποιεί εξαγωγές σε 25 και πλέον χώρες.
Όπως δήλωσε πρόσφατα σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο κ. Σπύρος Ράπτης, γενικός διευθυντής της Schneider Electric για την Ελλάδα και την Κύπρο, «η Ελλάδα βγαίνει από μια δύσκολη δεκαετία αναζητώντας ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα βασίζεται κυρίως στις  επενδύσεις, με πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία  και την κοινωνία. Στο αύριο της ελληνικής οικονομίας θα είμαστε πρωτοπόροι, οδηγώντας την αγορά και τις εξελίξεις».
Ο κ. Ράπτης τόνισε ακόμη ότι η Schneider Electric ως πολυεθνική  επιχείρηση εισάγει πολύτιμη τεχνογνωσία και καινοτόμες πρακτικές στα διάφορα έργα που αναλαμβάνει, ενισχύοντας την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.
«Πιστεύουμε, πρόσθεσε, ότι εντός του 2019 θα υπάρξουν μεγάλα και σοβαρά έργα υποδομών από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, κυρίως όσον αφορά στα Κτίρια και στη Βιομηχανία, στα οποία θα είμαστε παρόντες με την παροχή των καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων μας».
Σημαντικό κομμάτι  των δραστηριοτήτων της εταιρίας θα στραφεί προς τον τουριστικό τομέα, ενώ μέσα στο 2019 προγραμματίζει την προώθηση στην ελληνική αγορά νέων προϊόντων και λύσεων που ενισχύουν το EcoStruxure και υπογραμμίζουν το όραμα της εταιρείας για ένα συνδεδεμένο μέλλον στο πλαίσιο της ψηφιακής πραγματικότητας.
Εντός του έτους η εταιρία θα μεταφέρει τα γραφεία της σε νέο χώρο, ενώ θα συνεχίσει να παρέχει εκπαίδευση και κατάρτιση πάνω στις νέες τεχνολογίες και δεξιότητες ώστε το προσωπικό της να έχει υψηλή εξειδίκευση.

Τζίρος 25 δις. ευρώ ανά την υφήλιο

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Schneider Electric είναι γαλλική πολυεθνική με παγκόσμια παρουσία σε 100 και πλέον χώρες, με κύκλο εργασιών 25 δις ευρώ το 2017 και 140.000 εργαζόμενους.
Στην Ελλάδα ο κύκλος εργασιών της το 2017 ήταν περίπου 50 εκατ. ευρώ και απασχολεί 200 εργαζομένους.
Η βασική καινοτομία που εισάγει η εταιρία στην ελληνική αγορά λέγεται EcoStruxure.
Πρόκειται για την ανοιχτή και διαλειτουργική ΙοΤ αρχιτεκτονική συστημάτων και πλατφόρμα της Schneider Electric.
Πιο απλά, αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες της Schneider Electric μπορούν να εγκαθιστούν στις εγκαταστάσεις τους έξυπνες συσκευές, να συλλέγουν από αυτές δεδομένα ως προς τη λειτουργία των συστημάτων τους, να τα ελέγχουν καθώς και να αναλύουν και να κατανοούν τα δεδομένα αυτά προκειμένου στο τέλος της ημέρας να μπορούν να καταλήγουν σε ένα συγκεκριμένο πόρισμα και μία στρατηγική ως πως το πώς θα μπορούν να λειτουργούν πιο αποδοτικά.
Τo 2018 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για την εταιρία με σημαντικές επιτυχίες με το EcoStruxure, ειδικότερα στον κτιριακό αυτοματισμό όπου κερδήθηκαν τα σημαντικότερα ελληνικά έργα, όπως τα γραφεία Agemar, ο Αστέρας, αλλά και στα έργα υποδομών, όπως τα αεροδρόμια, ο ΤΑP κλπ.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρία πέραν των βιομηχανικών και άλλων πελατών της, προσεγγίζει το κοινό των αρχιτεκτόνων, καθώς πρόσφατα συμμετείχε με χορηγία και παρουσία στη Bienalle 9 νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων για την παρουσίαση του νέου διακοπτικού υλικού Merten D-Life και νέων υλικών KNX.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης