Φυσικό Αέριο

Η Αυστραλία ξεπέρασε το Κατάρ και έγινε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG το Νοέμβριο

Η Αυστραλία ξεπέρασε το Κατάρ και έγινε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG το Νοέμβριο

Οι εξαγωγές LNG της Αυστραλίας σημείωσαν άνοδο κατά 15% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εξαγωγές του Κατάρ μειώθηκαν κατά 3%,καταγράφοντας υποχώρηση για πρώτη φορά από το 2014

Η Αυστραλία ξεπέρασε το Κατάρ ως τον μεγαλύτερο εξαγωγέα υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο (LNG) για πρώτη φορά τον Νοέμβριο,  σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon που δημοσιεύει το Reuters.
Συγκεκριμένα, η Αυστραλία απέστειλε 6,7936 εκατομμύρια τόνους LNG  τον Νοέμβριο ενώ το Κατάρ εξήγαγε 6,2025 εκατομμύρια τόνους.
Οι εξαγωγές LNG της Αυστραλίας σημείωσαν άνοδο κατά 15% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εξαγωγές του Κατάρ μειώθηκαν κατά 3%,καταγράφοντας υποχώρηση για πρώτη φορά από το 2014.
Νωρίτερα, η έκθεση τριμήνου  του Resources and Energy Quarterly για το Σεπτέμβριο, που δημοσιεύθηκε από το γραφείο του επικεφαλής οικονομολόγου στην Αυστραλία, αποκάλυψε ότι η Αυστραλία βρίσκεται σε εξέλιξη για να εκτοπίσει το Κατάρ από την θέση του  μεγαλύτερου εξαγωγέας LNG παγκοσμίως το 2019.
Ο αγώνας της Αυστραλίας προς την κορυφή υποστηρίχθηκε από ένα κύμα νέων έργων LNG που άρχισαν να λειτουργούν τον περασμένο χρόνο.
Τον περασμένο μήνα, ο Δρ. Ibrahim Ibrahim, Οικονομικός Σύμβουλος της Amiri Diwan, δήλωσε ότι παρά την άνοδο της Αυστραλίας, το Κατάρ θα συνεχίσει να διατηρεί το «όνομα» του. «Δεν θα τους αφήσουμε να αναλάβουν», δήλωσε ο Δρ Ibrahim, ο οποίος είναι επίσης ένας από τους κορυφαία επιχειρηματικά μυαλά στην περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης