Πετρέλαιο

Η Eni ανακάλυψε νέο κοίτασμα πετρελαίου στην Αγκόλα

tags :
Η Eni ανακάλυψε νέο κοίτασμα πετρελαίου στην Αγκόλα
Εκτιμάται ότι περιέχει μεταξύ 170 και 200 εκατομμύρια βαρέλια ελαφρού πετρελαίου
Η ιταλική Eni πραγματοποίησε μια νέα ανακάλυψη πετρελαίου στην περιοχή εξερεύνησης του Afoxé που βρίσκεται στο Block 15/06, στην ανοικτή ακτή της Αγκόλα.
Η ανακάλυψη, η οποία εκτιμάται ότι περιέχει μεταξύ 170 και 200 εκατομμύρια βαρέλια ελαφρού πετρελαίου, έγινε στο Afoxé-1 NFW που βρίσκεται στην νοτιοανατολική περιοχή του Block 15/06, περίπου 120 χιλιόμετρα από την ακτή, 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το (FPSO) και 20 χιλιόμετρα δυτικά της πρόσφατης ανακάλυψης του Kalimba-1.
Το Afoxé-1 NFW διατρήθηκε σε βάθος νερού 780 μέτρων, έφθασε σε συνολικό βάθος 1.723 μέτρων και διαπιστώθηκε 20 μέτρα υψηλής ποιότητας πετρελαίου (37 ° API).
Το φρεάτιο δεν έχει δοκιμαστεί, αλλά έχει γίνει μια εντατική συλλογή δεδομένων που δείχνει παραγωγική δυναμικότητα πάνω από 5.000 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα, ανακοίνωσε η Eni. Οι νέες γειτονικές ανακαλύψεις της Kalimba και της Afoxé συνδυάζουν τώρα ένα δυναμικό 400-500 mboe πετρελαίου υψηλής ποιότητας και αντιπροσωπεύουν ένα νέο σύμπλεγμα που μπορεί να αξιοποιηθεί από κοινού σε μια νέα αναπτυξιακή ιδέα.
Η ανακάλυψη Afoxé επιβεβαιώνει το δυναμικό εξερεύνησης πετρελαίου που εξακολουθεί να βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Block 15/06, το οποίο θεωρήθηκε προηγουμένως κυρίως επιρρεπές σε φυσικό αέριο.
 Η Eni ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διεισδύσει μέχρι και τέσσερα νέα φρέατα εξερεύνησης από το μπλοκ 15/06 κατά τη διάρκεια του 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης