Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Shell προχωρεί στην επέκταση του Shearwater στη Βόρεια Θάλασσα

tags :
Η Shell προχωρεί στην επέκταση του Shearwater στη Βόρεια Θάλασσα
Το έργο περιλαμβάνει και την κατασκευή αγωγού μήκους37 χιλιομέτρων
Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε τη Δευτέρα 10/12/2018 ότι θα επεκτείνει το κέντρο φυσικού αερίου Shearwater στη Βρετανική Βόρεια Θάλασσα, το έβδομο project της που παίρνει το «πράσινο φως» στη γηρασμένη λεκάνη φέτος.
Το έργο, μια κοινή επιχείρηση με την Exxon Mobil και την BP, θα περιλαμβάνει την τροποποίηση της πλατφόρμας Shearwater για την παραγωγή και την επεξεργασία υγρού αερίου, καθώς και την κατασκευή ενός αγωγού μήκους 37 χιλιομέτρων από την γραμμή FGL (Fulmar Gas Line) για Shearwater, ανέφερε η Shell σε ανακοίνωσή της.
Η εγκατάσταση του αγωγού, η οποία θα επιτρέψει τη ροή υγρού αερίου στον αγωγό Shell Esso Gas and Associated Liquids (SEGAL), έχει προγραμματιστεί για το 2019, ενώ η επέκταση της πλατφόρμας έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Shell.
Στην μέγιστη παραγωγή, η ικανότητα εξαγωγής υγρού αερίου του κόμβου Shearwater αναμένεται να είναι περίπου 400 εκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου ημερησίως ή περίπου 70.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως.
Το έργο Shearwater είναι το έβδομο project της  Shell και των συνεργάτων της που εγκρίθηκαν για ανάπτυξη φέτος, συμπεριλαμβανομένου του πεδίου Penguins, το πρώτο σημαντικό νέο έργο στη λεκάνη τα τελευταία έξι χρόνια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης