Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Τσίπρας: Ασφαλής επενδυτικός προορισμός με συγκριτικά πλεονεκτήματα η Ελλάδα

Τσίπρας: Ασφαλής επενδυτικός προορισμός με συγκριτικά πλεονεκτήματα η Ελλάδα
Ομιλία του πρωθυπουργού στο ετήσιο συνέδριο Capital Link Invest in Greece Forum
Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής επενδυτικός  προορισμός με συγκριτικά πλεονεκτήματα στην ενέργεια, το ανθρώπινο δυναμικό, την ναυτιλία, τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο  ετήσιο συνέδριο  Capital Link Invest in Greece Forum.
Συγκεκριμένα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής:
«Το Capital Link είναι πάντα μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να παρουσιάσω τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και, πάνω από όλα, το ανανεωμένο μας δυναμικό για εταιρικές σχέσεις επενδύσεων.
Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τότε που αφήσαμε πίσω το τελευταίο πρόγραμμα χρηματοοικονομικής βοήθειας, και μαζί του, μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης, αβεβαιότητας και χαμηλών προσδοκιών. Η Ελλάδα έχει ξανακερδίσει την αυτονομία της και - πάνω απ ‘όλα - την εμπιστοσύνη σε ένα μέλλον ευημερίας, δημιουργικότητας και ανάπτυξης.
Προχωρούμε προς τα εμπρός και οι συνθήκες στήριξης είναι πιο ευνοϊκές από ποτέ.
Ο ρυθμός ανάπτυξης υπερβαίνει το 2% και όλες οι προβολές υποδηλώνουν ότι η τροχιά του θα παραμείνει ανοδική. Επιτύχαμε μια τεράστια δημοσιονομική επανεξισορρόπηση με τα δημοσιονομικά πλεονάσματα για τέσσερα συναπτά έτη.
 Επιπλέον, τα πρόσφατα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup τον Ιούνιο του 2018, εξασφάλισαν την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους για πολλά χρόνια στο προσεχές μέλλον.
Χάρη επίσης σε μια σειρά εφαρμογών βαθιάς μεταρρύθμισης και συντονισμένης δράσης, η Ελλάδα έχει πλέον ένα σταθερό και εκσυγχρονισμένο φορολογικό σύστημα, ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον και μια πιο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.
Σήμερα η Ελλάδα μεταβαίνει σε μια ελκυστική στις εξαγωγές χώρα, η οποία επικεντρώνεται στην καινοτομία και στην παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση σε λιγότερο από μία ώρα και τα νέα νομικά πλαίσια διευκολύνουν τις στρατηγικές επενδύσεις με γρήγορο τρόπο.
Επομένως, δεν είναι τυχαίο ότι ο ΟΟΣΑ χορήγησε στην Ελλάδα την πρώτη θέση σε βαθιά αίτηση μεταρρύθμισης και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα αναγνώρισαν πλήρως τις προσπάθειές μας.
Η Ελλάδα κάνει μια νέα αρχή και αυτή τη φορά σε υγιή βάση.
Αυτή η μεταρρυθμιστική προσπάθεια διευκολύνεται από τις ενέργειες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη, όπως:
- Το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο καθορίζει και προωθεί με συνεκτικό τρόπο τους αναπτυξιακούς στόχους.
- Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, ο οποίος παρέχει τα κεφάλαια και τα σωστά κίνητρα για τις επιχειρήσεις και τους καινοτόμους.
- Το ευρύ σύνολο χρηματοοικονομικών εργαλείων και προγραμμάτων για την ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της Ελληνικής Τράπεζας Ανάπτυξης, οι εταιρικές σχέσεις με την ΕΤΕπ και την ΕΤΑΑ και η βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων και επενδυτικών σχεδίων.
Όλα τα παραπάνω επιτρέπουν στην Ελλάδα να επωφεληθεί από τη γεωστρατηγική της θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων στη Μεσόγειο, παράλληλα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε στα κορυφαία ανθρώπινα κεφάλαια, ναυτιλία, τουρισμός, ενέργεια, εφοδιαστική και αγροτοβιομηχανία.
Η συμφωνία με τους γείτονές μας, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, που επέλυσε τη μακροχρόνια διαμάχη μας έδειξε στον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι μια δύναμη που προάγει τη συναίνεση και τη σταθερότητα, αναζητώντας πάντα νέους τρόπους συνεργασίας και αμοιβαίας ανάπτυξης.
Συμπερασματικά, η Ελλάδα είναι και πάλι ένας πολλά υποσχόμενος και - πάνω από όλα - ασφαλής επενδυτικός προορισμός και σας παροτρύνω να εμπιστευθείτε τις δυνατότητές της».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης