Λειτουργία του Πανεπιστημίου του Stanford με 100% ηλιακή ενέργεια μέχρι το 2021

Λειτουργία του Πανεπιστημίου του Stanford με 100% ηλιακή ενέργεια μέχρι το 2021
Οι σημερινές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου του Stanford έχουν ήδη μειωθεί κατά 66% από τα μέγιστα επίπεδα λόγω των προόδων από τις καινοτομίες του συστήματος ενέργειας του Στάνφορντ (SESI)
Ένα νέο εργοστάσιο ηλιακής παραγωγής θα επιτρέψει στο πανεπιστήμιο του Stanford να χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρική ενέργεια σε τρία χρόνια περισσότερο από δύο δεκαετίες πριν από το στόχο της Καλιφόρνιας για ένα δίκτυο χωρίς άνθρακα μέχρι το 2045.

Ολοκληρώνοντας τη μετάβαση του πανεπιστημίου στην καθαρή ενέργεια, το Stanford ολοκλήρωσε συμφωνία συνεργασίας με την Recurrent Energy για μια ηλιακή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 88 MW που θα κατασκευαστεί στην κεντρική Καλιφόρνια, κοντά στο Lemoore. Το εργοστάσιο πρόκειται να συνδεθεί στο διαδίκτυο στα τέλη του 2021.

Οι σημερινές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου του Stanford έχουν ήδη μειωθεί κατά 66% από τα μέγιστα επίπεδα λόγω των προόδων από τις καινοτομίες του συστήματος ενέργειας του Στάνφορντ (SESI). Το νέο ηλιακό εργοστάσιο, γνωστό ως Stanford Solar Generating Station # 2, αναμένεται να μειώσει ακόμα περισσότερο τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως και 80% κάτω από τα ανώτατα όρια-τέσσερα χρόνια πριν από τον στόχο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που καθορίστηκε στη διαδικασία σχεδιασμού μεγάλων αποστάσεων του πανεπιστημίου.

«Ως πανεπιστήμιο επιδιώκουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την περαιτέρω μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και το δεύτερο ηλιακό μας εργοστάσιο είναι ένα κρίσιμο νέο στοιχείο αυτού του σχεδίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Stanford, Marc Tessier-Lavigne, προσθέτοντας ότι: «Η αειφορία του Stanford αποτελεί προτεραιότητα για την τοπική μας κοινότητα. Η ολοκλήρωση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια στηρίζεται στην πρωτοποριακή έρευνα των διδασκόντων και φοιτητών του Stanford και σηματοδοτεί σημαντική πρόοδο στις προσπάθειές μας να παρέχουμε ένα βιώσιμο μαθησιακό περιβάλλον για την πανεπιστημιούπολη μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης