Πετρέλαιο

Baker Hughes: Σε χαμηλό 2,5 ετών οι πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ – Μειώθηκαν κατά 10 ως τις 7/12

tags :
Baker Hughes: Σε χαμηλό 2,5 ετών οι πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ – Μειώθηκαν κατά 10 ως τις 7/12

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξήγαγαν την περασμένη εβδομάδα περισσότερο αργό και προϊόντα διύλισης από ό, τι εισήγαγαν για πρώτη φορά

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας προχώρησε σε μείωση των εξέδρων εξόρυξης πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα ακόμα και αν η παραγωγή ρεκόρ έχει μετατρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε καθαρό εξαγωγέα πετρελαίου για πρώτη φορά στην ιστορία τους .
Οι πλατφόρμες μειώθηκαν κατά 10 την εβδομάδα έως τις 7 Δεκεμβρίου, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάιο του 2016, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση να φθάσει τις 877,  σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία ενέργειας της Baker Hughes της General Electric.
Περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των  εγκαταστάσεων βρίσκεται στη λεκάνη Permian, τον μεγαλύτερο σχηματισμό  σχιστολιθικού πετρελαίου της χώρας. Οι ενεργές μονάδες εκεί μειώθηκαν κατά τέσσερις αυτή την εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξήγαγαν την περασμένη εβδομάδα περισσότερο αργό και προϊόντα διύλισης από ό, τι εισήγαγαν για πρώτη φορά, ακόμη και όταν ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να μειώσουν τις εξαγωγές τους για να στηρίξουν τις τιμές.
Η καταμέτρηση, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής στις Η.Π.Α, είναι υψηλότερη  από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν δραστηριοποιούνταν 751 μονάδες, καθώς οι εταιρείες ενέργειας έχουν δαπανήσει περισσότερα φέτος για να αυξήσουν την παραγωγή λόγω των υψηλότερων τιμών.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. διαπραγματεύονταν την Παρασκευή 7/12/2018 κάτω από $ 54 το βαρέλι, ενισχυμένα από τις περικοπές παραγωγής 1,2 εκατ. βαρελιών την ημέρα που αποφάσισε  ο ΟΠΕΚ , οδηγώντας το συμβόλαιο του πρώτου μήνα προς το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από τον Ιούνιο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το 2019 και το 2020 διαπραγματεύονταν περίπου 55 δολάρια ανά βαρέλι.
Τα στοιχεία της Baker Hughes δεν επηρέασαν την αγορά η οποία κινείτο στη σκιά της συμφωνίας του ΟΠΕΚ η οποία οδήγησε τις τιμές μετά την ανακοίνωση σε άνοδο έως και 5% .
Περί τις 21:31 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 52,78 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 2,49% και το brent ενισχυόταν κατά 3,06% στα 61,9 δολάρια το βαρέλι.

 Η εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Cowen & Co   ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E & P) έχουν  αυξήσεις  23% αυτό το έτος σε προγραμματισμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες.
Η Cowen ανέφερε  ότι οι E & Ps που παρακολουθεί αναμένεται να ξοδέψουν συνολικά 89,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018. Αυτό συγκρίνεται με προβλεπόμενες δαπάνες ύψους 72,2 δισ. δολαρίων το 2017.
Οι αναλυτές της Simmons & Co, εμπειρογνώμονες ενέργειας στην τράπεζα επενδύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών Piper Jaffray, προβλέπουν αυτή τη βδομάδα ότι ο μέσος όρος εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα αυξηθεί από 876 το 2017 σε 1.031 το 2018, 1.092 το 2019 και 1.227 το 2020.
Σε ετήσια βάση ο συνολικός αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά μέσο όρο 1.029. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Η προβλεπόμενη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μέση ετήσια παραγωγή θα αυξηθεί σε 10,9 εκατομμύρια bpd το 2018 και 12,1 εκατομμύρια bpd το 2019 από 9,4 εκατομμύρια bpd το 2017.
Μέχρι σήμερα η μέγιστη ετήσια παραγωγή των ΗΠΑ ήταν το 1970 στα 9,6 εκατομμύρια μονάδες βάσης, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία για την ενέργεια.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης