Περιβάλλον

Σ. Φάμελλος: Στην ατζέντα μπαίνουν και πάλι περιβάλλον και αστική κινητικότητα

Σ. Φάμελλος: Στην ατζέντα μπαίνουν και πάλι περιβάλλον και αστική κινητικότητα
Τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές πόλεις σε επίπεδο βασικών υποδομών, όπως είναι τα δίκτυα ενέργειας και κίνησης επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ
«Οφείλουμε να επιστρέψουμε σε μία πορεία θετικών ρυθμών. Ξαναθέτουμε στην ατζέντα τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της αστικής κινητικότητας, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, άρα και της ποιότητας ζωής στις πόλης».
Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την εκδήλωση της αναγγελίας της 14ης περιόδου της Εκστρατείας ECOMOBILITY και της 3ης περιόδου της Εκστρατείας FREE MOBILITY, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διοργάνωσε το ΕCOCITY.
Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ με βάση την εμπειρία από τις εκστρατείες στις οποίες συμμετέχουν μαθητές απ' όλη την Ελλάδα, η έλλειψη σεβασμού στην ανάγκη ελεύθερης μετακίνησης, παρατηρήθηκε στο σύνολο σχεδόν των πόλεων της χώρας, η οποία καταπατά την αρχή της ισότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών.
Όπως παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός κατά τον χαιρετισμό του, τις τελευταίες ημέρες τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς «έχουν καταγράψει σοβαρά προβλήματα κινητικότητας, εξαιτίας της καθυστέρησης των δομών της πολιτικής προστασίας», ενώ επεσήμανε παράλληλα ότι «ο καιρός και η κλιματική αλλαγή μας δίνει πολλά μνήματα, για το πώς πρέπει να αλλάξουμε και να προσαρμόσουμε τη ζωή μας και να προλάβουμε τις επιπτώσεις αυτές».
Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές πόλεις σε επίπεδο βασικών υποδομών, όπως είναι τα δίκτυα ενέργειας και κίνησης. «Οι αστικές υποδομές δέχονται τρομακτικές πιέσεις από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των μεταφορικών μέσων, μίας κοινωνίας που υποκλίθηκε στις συνθήκες του προσωρινού κέρδους, καταλήγοντας σε πόλεις μη καθαρές, μη ήσυχες και μη βιώσιμες», είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης