Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Παροχή αιολικού πάρκου ισχύος 950 MW της MHI Vestas στην Σκωτία

Παροχή αιολικού πάρκου ισχύος 950 MW της MHI Vestas στην Σκωτία
Η παραγγελία περιλαμβάνει 15ετή σύμβαση παροχής υπηρεσιών
Η MHI Vestas θα προμηθεύσει στρόβιλους 100 V164-9.5 MW για έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας 950 MW στη Moray Firth της Σκωτίας, επιβεβαιώνοντας το μεγαλύτερο έργο δυναμικότητας μέχρι σήμερα στην ιστορία της εταιρείας, δήλωσε η κοινοπραξία την Πέμπτη (6/12).
«Η MHI Vestas, που είναι εξίσου κοινοπραξία μεταξύ της δανικής Vestas και της ιαπωνικής Mitsubishi Heavy Industries, πραγματοποίησε την Τετάρτη (5/12) Morning East με την Moray East για το αιολικό πάρκο Moray East Offshore 950 MW, καθώς ο κατασκευαστής ανεμογεννητριών υπεγράφη μια ισχυρή παραγγελία τροφοδοσίας τουρμπίνας , "μια δήλωση που διαβάζεται.
Η παραγγελία περιλαμβάνει 15ετή σύμβαση παροχής υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τη δήλωση, το Moray East βρίσκεται 22 χλμ. Από τις ακτές της Σκωτίας και κέρδισε από τη κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου το 2017 σύμβαση διαφοράς (CfD) για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις 57,50 λίρες ανά μεγαβάτ-ώρα (MWh) μείωση σε σύγκριση με παρόμοια έργα υπό κατασκευή σήμερα - συνήθως £ 140 / MWh.
Ο διευθυντής του έργου Moray East, Oscar Diaz, χαρακτήρισε το Moray East ως έργο ορόσημο για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία, παρέχοντας βιώσιμη και ανανεώσιμη παραγωγή σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή ισχύος.
«Το έργο θα φέρει νέες ευκαιρίες σε περιοχές όπως το Fraserburgh, όπου έχουμε ανακοινώσει τον Μάιο την εκμετάλλευση και τη βάση συντήρησης του αιολικού πάρκου και στο Cromarty Firth, όπου το λιμάνι επιλέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ως λιμάνι προ-συναρμολόγησης. Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την MHI Vestas, ιδιαίτερα στο Fraserburgh και στο Invergordon, όπου έχουμε συνεχή σχέδια για εμπλοκή της εφοδιαστικής αλυσίδας σε τοπικό επίπεδο» δήλωσε.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MHI Vestas, Philippe Kavafyan, δήλωσε ότι η εγκατάσταση του "πιο ισχυρού εμπορικού στρόβιλου στον κόσμο", του V164-9,5 MW, στην Moray Firth θα σήμαινε περισσότερες τοπικές θέσεις καθαρότητας ενέργειας στη Σκωτία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης επέκτασης της παραγωγής λεπίδων το νησί του Wight.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης