Χρηματιστήριο & Αγορές

Ανέκτησε το χαμένο έδαφος η Wall Street- Οριακές απώλειες για Dow και S& P500

tags :
Ανέκτησε το χαμένο έδαφος η Wall Street- Οριακές απώλειες για Dow και S& P500
Ο S & P 500 energy sector υποχώρησε 1,77% στις 474,39 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα και ένα "δυνατό" ριμπάουντ έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη 6/12/2018, καθώς κατάφερε στο τέλος της συνεδρίασης να καλύψει τις απώλειες.
Την αγορά "στιγμάτισαν" συνεχιζόμενες ανησυχίες για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και οι φόβοι για μια πιθανή παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση κράτησαν τους επενδυτές σε αναμονή.
Στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας, ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε σχεδόν 800 μονάδες, ανεβάζοντας  τις  απώλειες δύο ημερών έως πάνω από 1.500 μονάδες.
Ωστόσο, η αγορά «γύρισε», καθώς οι μετοχές της Amazon, Netflix και Alphabet ανέκτησαν μέρος των απωλειών.
Τελικά ο Dow έκλεισε με απώλειες 77 μονάδων ή 0,31% στις 24949,91 μονάδες.
Ο δείκτης S & P 500 υποχώρησε κατά 0,15% στις 2695,95 μονάδες, λόγω της υποχώρησης των τραπεζικών μετοχών όπως η J.P. Morgan Chase.
Ο S & P 500 energy sector υποχώρησε 1,77% στις 474,39 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,42% στις 7188,26 μονάδες.
Ο S&P 500 είχε υποχωρήσει πάλι σε περιοχή διόρθωσης κάτω από το 10% από το υψηλό των 52 εβδομάδων.
"Υπάρχει ανησυχία ότι η εμπορική συμφωνία δεν είναι τόσο καλή όσο [ο Πρόεδρος Donald] Trump είπε ότι ήταν", δήλωσε ο Mark Esposito, Διευθύνων Σύμβουλος της Esposito Securities. "Οι φόβοι ύφεσης αντανακλούνται επίσης στην αγορά."
"Είναι σίγουρα ασφαλέστερο να είσαι τοποθετημένος σε μετρητά τώρα", δήλωσε ο Esposito. "Δεν νομίζω ότι η πτώση τελείωσε."
Οι φόβοι  για το εμπόριο ενισχύθηκαν μετά την Τετάρτη ότι η CFO  της Huawei, Meng Wanzhou συνελήφθη από τις καναδικές αρχές στο Βανκούβερ, όπου αντιμετωπίζει την έκδοσή της στις ΗΠΑ.
 Η σύλληψη - η οποία έλαβε χώρα την 1η Δεκεμβρίου - μειώνει την πιθανότητα μόνιμης εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας να επιτευχθεί. Η Huawei είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης