Τελευταία Νέα

Κροατία: H HEP θα επενδύσει 1,85 δισ. δολάρια σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030

Κροατία: H HEP θα επενδύσει 1,85 δισ. δολάρια σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030
Η εταιρεία αυτή τη στιγμή διεξάγει μια ανοικτή διαδικασία υποβολής προσφορών για την κατασκευή ενός σταθμού ηλιακής ενέργειας ισχύος 6,5 MW
Η κρατική επιχείρηση ηλεκτροπαραγωγής της Κροατίας HEP στοχεύει να ενισχύσει την ανανεώσιμη ενέργεια στο 50% της συνολικής της παραγωγικής ικανότητας από το σημερινό 35%, επενδύοντας 1 δισεκατομμύριο κροατικά κούνα (153,96 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως κατά μέσο όρο μέχρι το 2030 με το συνολικό ποσό να φθάνει τα 1,85 δις. δολάρια, ανακοίνωσε  την Πέμπτη 6/12/2018.
Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση θα αναβαθμίσει τους υφιστάμενους υδροηλεκτρικούς σταθμούς, θα προσθέσει και νέους και θα επενδύσει  και σε άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,.
Η εταιρεία αυτή τη στιγμή διεξάγει μια ανοικτή διαδικασία υποβολής προσφορών για την κατασκευή ενός σταθμού ηλιακής ενέργειας ισχύος 6,5 megawatt (MW) στο νησί Cres, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στη χώρα μέχρι σήμερα.
Επίσης, διεξάγονται συνομιλίες για την απόκτηση δύο ηλιακών και δύο αιολικών πάρκων, προσθέτοντας ότι μόνο το 2019 θα διατεθούν συνολικά 600 εκατ. κούνα για αυτά τα έργα.
Η Κροατία, το νεότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισάγει το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου το 40% του φυσικού αερίου και το 80% του πετρελαίου της.
Διαθέτει σήμερα 4500 MW εγκατεστημένη ισχύ παραγωγής με την HEP να ελέγχει το 85% της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης