Τελευταία Νέα

Η δέσμευση της Ουαλίας για κατάργηση των ορυκτών καυσίμων - Στο επίκντρο οι ΑΠΕ

Η δέσμευση της Ουαλίας για κατάργηση των ορυκτών καυσίμων - Στο επίκντρο οι ΑΠΕ
Στο επίκεντρο οι ΑΠΕ για τον ενεργειακό σχεδιασμό της Ουαλίας
Σε απόλυτη προτεραιότητα βρίσκονται η αιολική και ηλιακή ενέργεια στην ανανεωμένη ενεργειακή πολιτική της Ουαλίας σε αντίθεση με τον άνθρακα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που τίθενται σε δεύτερη γραμμή προτεραιότητας.
Σύμφωνα με τα έγγραφα πολιτικής, το φυσικό αέριο σχιστόλιθου, το μεθάνιο του άνθρακα και η υπόγεια αεριοποίηση άνθρακα είναι "μη συμβατά" με τους μακροπρόθεσμους στόχους απαλλαγής από τα ανθρακούχα πετρώματα της Ουαλίας ή τους ενδιάμεσους προϋπολογισμούς για τον άνθρακα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Σχεδιασμού και Αγροτικών Υποθέσεων της Ουαλίας Lesley Griffiths AM, «αυτή η πολιτική σχεδιασμού θα δώσει το όραμα της Ουαλίας που θέλουμε να τεθεί στο νόμο για την ευημερία των μελλοντικών γενεών: Μια πιο ευημερούσα Ουαλία, μια ανθεκτική Ουαλία, η οποία υποστηρίζει υγιή, λειτουργικά οικοσυστήματα και αναγνωρίζει τα όρια του παγκόσμιου περιβάλλοντος, πιο υγιής Ουαλία, μια πιο ισότιμη Ουαλία, μια Ουαλία με πιο συνεκτικές κοινότητες, μια Ουαλία γεμάτη ζωή και μια παγκόσμια υπεύθυνη Ουαλία».
Παράλληλα, η κίνηση έγινε ευπρόσδεκτη από τους Φίλους της Γης Cymru, με τον διευθυντή Haf Elgar να το χαρακτηρίζει «ιστορική στιγμή» για ένα έθνος που βρισκόταν μπροστά στην πρωτοπορία της παγκόσμιας βιομηχανίας εξόρυξης άνθρακα.
«Αυτή η νέα πολιτική είναι ένα θετικό σημάδι ότι η ουαλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρά αυτήν την απειλή. Ένα μέλλον χωρίς ορυκτά είναι το μόνο μέλλον για την Ουαλία - και τον υπόλοιπο πλανήτη. Οι άνθρωποι στην Ουαλία είναι υπερήφανοι που η χώρα τους αναλαμβάνει την ηγεσία και ελπίζουμε ότι άλλες χώρες ακολουθούν το παράδειγμά μας» πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης