Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χτύπημα» στην εμπορική ανακωχή ΗΠΑ – Κίνας η σύλληψη της κόρης του ιδρυτή της Huawei

«Χτύπημα» στην εμπορική ανακωχή ΗΠΑ – Κίνας η σύλληψη της κόρης του ιδρυτή της Huawei
Η σύλληψη έγινε κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν
Την ανακωχή που συμφώνησαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Donald Trump και Κίνας Xi Jinping στον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο πριν από περίπου μια εβδομάδα στο περιθώριο της συνόδου G20 στην Αργεντινή απειλεί να τινάξει στον αέρα η σύλληψη της Meng Wanzhou, οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή του κινεζικού κολοσσού Huawei στον Καναδά ύστερα από αίτημα των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το Reuters, η κόρη του ιδρυτή της Huawei είναι αντιμέτωπη και με έκδοση στις ΗΠΑ καθώς σε βάρος της έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν.
Ήδη η πρεσβεία της Κίνας στον Καναδά «διαμαρτυρήθηκε έντονα» σήμερα στις καναδικές αρχές και σε αυτές των ΗΠΑ διότιπροχώρησαν στη σύλληψη και ζήτησαν την έκδοση της Meng Wanzhou.
Η πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας τόνισε ότι εναντιώνεται σε αυτή και απαιτεί την άμεση αποφυλάκισή της.
«Η καναδική αστυνομία, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, συνέλαβε μια κινέζα υπήκοο η οποία δεν παραβίασε οποιονδήποτε αμερικανικό ή καναδικό νόμο», ανέφερε η πρεσβεία σε σύντονη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.
«Η Κίνα έχει ήδη υποβάλει επίσημα αιτήματα στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ζητώντας τους να επανορθώσουν αμέσως την εσφαλμένη συμπεριφορά τους και να αποκαταστήσουν την ελευθερία της κυρίας Meng» τονίζει στην ανακοίνωση της η πρεσβεία της Κίνας.
Όπως αναφέρεται η Meng αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή αύριο Παρασκευή 7/12 όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης του Καναδά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης