Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Trump κατά Κίνας: Μεγάλοι δασμοί εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο εμπόριο

tags :
Απειλές Trump κατά Κίνας: Μεγάλοι δασμοί εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο εμπόριο
Προθεσμία 90 ημερών αρχής γενομένης από την 1η Δεκεμβρίου για την επίτευξη συμφωνίας
Απειλές κατά της Κίνας ότι εάν δεν υπάρχει συμφωνία για το εμπόριο θα επιβληθούν μεγάλοι δασμοί στα εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα εκτόξευσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Είτε θα κλείσουμε μιαπραγματική συμφωνία με την Κίνα, ή δεν θα κλείσουμε καμία συμφωνία - και στο σημείο αυτό θα χρεώσουμε μεγάλους δασμούς κατά των κινεζικών προϊόντων που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σε τελευταία ανάλυση, πιστεύω, θα κλείσουμε μια συμφωνία - είτε τώρα ή στο μέλλον.
Η Κίνα δεν θέλει τους δασμούς» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Trump.
Σημειώνεται πως την 1η Δεκεμβρίου Trump και Xi Jinping έδωσαν περιθώριο 90 ημερών προκειμένου να κλείσει μια τελική εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας.
Η κυβέρνηση της Κίνας εξέφρασε σήμερα Τετάρτη 5/12 την πεποίθησή της ότι θα μπορέσει να επιτύχει διευθέτηση της διένεξής της με τις ΗΠΑ για το εμπόριο..
Σε λακωνική ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, το υπουργείο Εμπορίου διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει δράση άμεσα για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί, καθώς τα δύο μέρη θα συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για να κλειστεί συμφωνία εντός 90 ημερών, κατά την προθεσμία που ορίστηκε στην Αργεντινή.
Το κινέζικο υπουργείο Εμπορίου έκανε λόγο για ένα «σαφές χρονοδιάγραμμα» κι έναν σαφή «οδικό χάρτη», χαρακτηρίζοντας τις διμερείς επαφές «πολύ επιτυχείς».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης