Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κριμαία: Καθυστερούν οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί, ενώ η Ρωσία κατηγορείται για χρήση γερμανικών τουρμπινών

Κριμαία: Καθυστερούν οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί, ενώ η Ρωσία κατηγορείται για χρήση γερμανικών τουρμπινών

Οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας της Κριμαίας στη σειρά κυρώσεων ενδέχεται να αντιμετωπίσουν νέα καθυστέρηση

Η Ρωσία ενδέχεται να καθυστερήσει μέχρι το Μάρτιο την επίσημη έναρξη των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της στην Κριμαία, σύμφωνα με την Τεχνική Διεύθυνση των σταθμών, στα εργοστάσια όπου η Ρωσία κατηγορείται ότι εγκατέστησε ηλεκτρικές τουρμπίνες σχεδιασμένες από Γερμανούς, κατά παράβαση των κυρώσεων.
Η εταιρεία Tekhnopromeksport ανακοίνωσε ότι είχε ζητήσει η έναρξη να προγραμματισθεί  την άνοιξη, αναφέροντας ζητήματα με την προμήθεια βασικού εξοπλισμού, προβλήματα με τους υπεργολάβους καθώς και με την υποδομή.
Η Ρωσία άρχισε να κατασκευάζει δύο σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Κριμαία για να παράσχει ηλεκτρική ενέργεια στη χερσόνησο, η οποία προσαρτήθηκε το 2014, αλλά οι εγκαταστάσεις άρχισαν να εμπλέκονται σε μια σειρά από κυρώσεις.
Η γερμανική εταιρεία Siemens λέει ότι η Ρωσία παρέδωσε μυστικά αρκετές από τις τουρμπίνες της στην Κριμαία παρά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που απαγορεύουν την παροχή ενεργειακής τεχνολογίας στην Κριμαία.
Το υπουργείο ενέργειας της Ρωσίας αναφέρει ότι οι στρόβιλοι δεν ήταν από την Siemens.
Όπως  αναφέρει ότι στρόβιλοι που ήταν έργο ρωσικών ειδικών και ρωσικού εξοπλισμού εκσυγχρονίστηκαν.
Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν τρεις εργαζόμενους της Siemens για το περιστατικό.
Η Tekhnopromeksport ανακοίνωσε ότι το πρώτο στάδιο των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά ότι είχε ζητήσει να καθυστερήσει η έναρξη της δεύτερης φάσης μέχρι τον Μάρτιο.
Η Ρωσία έχει ήδη καθυστερήσει την έναρξη αρκετές φορές. Επισήμως είχε ανακοινώσει την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά όταν ο πρώτος σταθμός δεν ξεκίνησε εγκαίρως, η ημερομηνία έναρξης καθυστέρησε τον Οκτώβριο.
Οι πρώτες μονάδες ισχύος των σταθμών άρχισαν να προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια στην αγορά τον Οκτώβριο και η επίσημη ημερομηνία έναρξης ήταν ο Νοέμβριος, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.
Η δεύτερη φάση είχε ως στόχο να ξεκινήσει την 1 Οκτωβρίου ο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Σεβαστούπολης και την 1η Νοεμβρίου στη μονάδα στη Συμφερόπολη, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης