Η ΔΕΗ παγώνει το κλείσιμο της Χαλυβουργικής - Οι εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ - Επιβεβαίωση του WEN

Η ΔΕΗ παγώνει το κλείσιμο της Χαλυβουργικής - Οι εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ - Επιβεβαίωση του WEN

Η εταιρεία «παγώνει» τις διαδικασίες που είχε ξεκινήσει πριν από λίγες βδομάδες λόγω των συσσωρευμένων οφειλών της ελληνικής βιομηχανίας

Η διοίκηση της ΔΕΗ εξαντλώντας κάθε περιθώριο συνεννόησης με τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ κάλεσε σήμερα (4/12) στα γραφεία της το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Σκινδήλια, για την εξεύρεση λύσης για το υπέρογκο χρέος των 31,8 εκατ. ευρώ, και τον τερματισμό της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της μη πληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη.
Όπως αναφέρει η ΔΕη στην ανακοίνωσή της "ο κ. Σκινδήλιας δεσμεύθηκε ότι μετά από σχετική συνεννόηση με την ιδιοκτησία της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ θα υποβάλει στη ΔΕΗ σοβαρές προτάσεις την ερχόμενη Δευτέρα 10.12.2018.
Κατόπιν των ανωτέρω η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε ότι οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς την εν λόγω εταιρεία μετατίθεται για τη Δευτέρα 17.12.2018.
Παράλληλα κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για το πρόβλημα.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει την ελπίδα, ότι εφόσον επιδειχθεί η επιβαλλόμενη υπευθυνότητα εκ μέρους της ιδιοκτησίας της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί λύση.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του".

Νωρίτερα το worldenergynews.gr έγραφε:

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η ΔΕΗ θα αποστείλει σήμερα (4/12)  επιστολή στον ΑΔΜΗΕ με την οποία θα προχωρά στην ανάκληση της άρσης εκπροσώπησης της Χαλυβουργικής καθώς και των εξωδίκων που είχε στείλει  στον Διαχειριστή για το θέμα, αίροντας επομένως και τις νομικές συνέπειες που απορρέουν από αυτά.

Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά η εταιρεία «παγώνει» τις διαδικασίες που είχε ξεκινήσει πριν από λίγες βδομάδες  για διακοπή της ηλεκτρδότησης της ελληνικής βιομηχανίας, λόγω των συσσωρευμένων οφειλών της.
Όσον αφορά την ΛΑΡΚΟ, για την οποία όπως έγραψε σήμερα το worldenergynews, επίκειτο επίσης άρσης της εκπροσώπησή της από τη ΔΕΗ, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η βιομηχανία θα προχωρήσει άμεσα σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ώστε να μπλοκάρει τη σχετική διαδικασία.
Έτσι, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο ΑΔΜΗΕ θα τηρήσει στάση αναμονής μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

www.worldenergynews.gr