Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξάμηνη αναστολή της αύξησης φόρων στα καύσιμα μετά την βία στην Γαλλία

Εξάμηνη αναστολή της αύξησης φόρων στα καύσιμα μετά την βία στην Γαλλία
Η αναστολή των φορολογικών επιβαρύνσεων συνιστά την πρώτη φορά που ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποχωρεί ενώπιον αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στους 18 μήνες θητείας του
Την εξάμηνη αναστολή της αύξησης των φόρων στα καύσιμα που ήταν προγραμματισμένο να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο, και προκάλεσε την σύσταση του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Γαλλίας.
Στον απόηχο των βίαιων διαδηλώσεων στο Παρίσι το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φελίπ δήλωσε πως η αναστολή των μέτρων πρέπει να αποκλιμακώσει την ένταση και να επαναφέρει την ειρήνη στην χώρα.
«Κανένας φόρος δεν αξίζει να τίθεται σε κίνδυνο η ενότητα του έθνους», είπε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει την οργή των πολιτών.
Ο κ. Φελίπ προανήγγειλε επίσης «μεγάλο διάλογο για τους φόρους και τις δημόσιες δαπάνες» από τις 15 Ιανουαρίου έως την 1η Μαρτίου, σημειώνοντας πως ο διάλογος πρέπει να οδηγήσει σε απτές λύσεις.
Η αναστολή των φορολογικών επιβαρύνσεων συνιστά την πρώτη φορά που ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποχωρεί ενώπιον αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στους 18 μήνες θητείας του.
Οι κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» το Σάββατο εξελίχτηκαν σε βίαια επεισόδια, αιφνιδιάζοντας την κυβέρνηση Μακρόν. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ 412 άτομα συνελήφθησαν ή προσήχθησαν.
Οι διαδηλωτές έβαψαν με σπρέι την βάση της Αψίδας του Θριάμβου και προκάλεσαν φθορές σε αγάλματα και ανάγλυφα. Εκατοντάδες αυτοκίνητα και κάδοι απορριμάτων πυρπολήθηκαν ενώ καταστήματα λεηλατήθηκαν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης