Ενέργεια

Α.Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις, ισχύος 200 - 300 MW, για μετάβαση στην εποχή των ΑΠΕ

Α.Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις, ισχύος 200 - 300 MW, για μετάβαση στην εποχή των ΑΠΕ

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και γενικός διευθυντής Οικονομικών του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων τόνισε ότι χάθηκε χρόνος σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό και την απελευθέρωση

Ρεαλισμός, ειλικρίνεια και σταθερότητα στις επιλογές θα πρέπει σύμφωνα με τον αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και γενικός διευθυντής Οικονομικών του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων Ανδρέας Σιάμισιη, να χαρακτηρίζουν την ενεργειακή στρατηγική της χώρας.
Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Σιάμισιης τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η μετάβαση στην εποχή των ΑΠΕ δεν μπορεί να γίνει με μικρά έργα της τάξης του 1-100 MW.
Όπως είπε χρειάζονται  μεγάλες επενδύσεις της τάξης των 100-200-300 MW για να καλύψουν γρήγορα την απόσταση από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να προσελκύσουν κεφάλαια από το εξωτερικό.
Χρειάζεται επίσης θεσμικό πλαίσιο που θα δίνει τα κατάλληλα σήματα στην αγορά, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έρθουν επενδυτές.
Αναφερόμενος εξάλλου στο θέμα της μείωσης της λιγνιτικής παραγωγής ηλεκτρισμού και της στροφής στο φυσικό αέριο και τις ΑΠΕ σημείωσε ότι ο λιγνίτης δεν μπορεί να εξαλειφθεί από τη μία ημέρα στην άλλη, για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και ασφάλειας εφοδιασμού.
Σχολιάζοντας τη γενικότερη κατάσταση στην αγορά ενέργειας ο κ. Σιάμισιης τόνισε ότι χάθηκε χρόνος σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό και την απελευθέρωση. Μεγάλες ενεργειακές βιομηχανίες όπως η ΔΕΗ δεν γίνονται χωρίς κεντρική επένδυση είπε και πρόσθεσε: «Κανένας δεν λέει θα φτιάξω μια ΔΕΗ γιατί βλέπω μια ευκαιρία. Ωστόσο καθυστερήσαμε στη διαδικασία ανοίγματος της αγοράς».

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης