Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Goldman: Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να παρέχουν λύσεις

tags :
Goldman: Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να παρέχουν λύσεις
"Τα τελευταία τρία χρόνια, οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση των χρόνιων προκλήσεων του τραπεζικού συστήματος
"Τα τελευταία τρία χρόνια, οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση των χρόνιων προκλήσεων του τραπεζικού συστήματος" ανέφερε ο Γιώργος Τριανταφύλλου, Εκτελεστικός Διευθυντής, Υπηρεσίες Επενδυτικής Τραπεζικής, Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη, Goldman Sachs, μιλώντας στο Οικονομικό Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τα Economist Events σήμερα (3/12) στο Βερολίνο.
Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Τριανταφύλλου "οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την ικανότητά τους να παρέχουν βιώσιμες λύσεις.
Οι συστημικές τράπεζες διαπραγματεύονται σήμερα μέρος της αξίας, με την οποία ο τομέας ανακεφαλαιώθηκε το 2015, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τις προβλέψεις των μη εξυπηρετούμενων χαρτοφυλακίων των τραπεζών.
Ταυτόχρονα, η μείωση των κεφαλαιακών αποθεμάτων και του σχηματισμού ανόμοιων οργανικών κεφαλαίων περιορίζουν την ικανότητα των τραπεζών να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα των ΝΡΕ και να στραφούν προς την παροχή της απαραίτητης ρευστότητας για την υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης".
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης