Επικαιρότητα

ΝΔ: Σιωπή από την κυβέρνηση για το «σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη» - Φιάσκο το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ

tags :
ΝΔ: Σιωπή από την κυβέρνηση για το «σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη» - Φιάσκο το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ
«Εβδομάδες τώρα και ενώ νέα στοιχεία για το σκάνδαλο βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση σιωπά και αναβάλλει τις απαντήσεις» υποστήριξε η κ. Σπυράκη
Στην υπόθεση την οποία χαρακτηρίζει "σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη", επέμεινε στο σημερινό μπρίφινγκ η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη υποστηρίζοντας ότι «εβδομάδες τώρα και ενώ νέα στοιχεία για το σκάνδαλο βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση σιωπά και αναβάλλει τις απαντήσεις».
Ειδικότερα, η κ. Σπυράκη έθεσε τα εξής ερωτήματα:
- Ισχύει ή δεν ισχύει αυτό που είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Κιτσάκος ότι είχε ενημερώσει για την εκτόξευση του χρέους προς την ΔΕΠΑ επτά υπουργούς;
- Ισχύει ή όχι ότι ενώ ενημέρωνε σε εβδομαδιαία βάση τους αρμόδιους υπουργούς του έγινε σύσταση να κάνει λίγη υπομονή;
- Ισχύει ή όχι το σενάριο μεταβίβασης ακινήτων 9 εκατ. ευρώ της εταιρείας έναντι 90 εκατ. για τα χρέη προς την ΔΕΠΑ;
- Ισχύει ή όχι ότι άλλες εταιρίες φαντάσματα του κ. Λαυρεντιάδη επιχείρησαν να πάρουν τον έλεγχο των λιπασμάτων για να συνεχίσει η ΔΕΠΑ να χορηγεί απρόσκοπτα αέριο;
- Ο κ. Κιτσάκος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλεί τους υπουργούς συντρόφους, τι ισχύει από όσα καταγγέλλει;

Το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Η κ. Σπυράκη απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το πόρισμα ΚΕΕΛΠΝΟ είναι φιάσκο πάνω στο φιάσκο, ενώ πρόσθεσε ότι ζητείται να ελεγχθεί κάτι που έχει ήδη ελεγχθεί σε προκαταρκτικό επίπεδο.
Τελικά προέκυψαν απλώς ενδείξεις που δεν στοιχειοθετούν σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Επίθεση στην κυβέρνηση 

Ακολούθως, η κ. Σπυράκη  επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «Είναι εξαιρετικά προσβλητικό ο κ. Τσίπρας να επιχειρεί διαγραφή της μνήμης των Ελλήνων.
Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος κυβερνούν τέσσερα χρόνια...
Τώρα θέλει να πείσει ότι κυβερνά 100 μέρες, ενώ έχει δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα 100 χρόνια...».
Συνεχίζοντας την επίθεση αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Αλέκου Αλαβάνου λέγοντας ότι «οι διαπιστώσεις που κάνει ο κ. Αλαβάνος για την πορεία του κ. Τσίπρα -του είχε δώσει το δαχτυλίδι για τον δήμο Αθηναίων που του άνοιξε τον δρόμο για την ηγεσία- επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του ζουν μόνο για την καρέκλα και κάνουν ότι μποροούν για να παρατείνουν την παραμονή τους. Μόνο που την τελική απόφαση θα την πάρουν οι Έλληνες πολίτες».
Η κ. Σπυράκη υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει συνολικά πρόβλημα διαχείρισης του προϋπολογισμού και κάλεσε ξανά τον κ. Τσίπρα να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ για 120 δόσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης