Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Γερμανία αυξάνει την παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας κατά επιπλέον 8 gigawatts

Η Γερμανία αυξάνει την παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας κατά επιπλέον 8 gigawatts
Τα τελευταία χρόνια, η Γερμανία αυξάνει την αιολική και ηλιακή ενέργεια κατά 5 gigawatts κάθε χρόνο - Η αύξηση των 8 gigawatts μεταξύ 2019-2021 είναι επιπλέον αυτού
Η Γερμανία σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή ενέργειας από αιολικά και ηλιακά πάρκα κατά 8 επιπλέον gigawatts (GW) τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αντισταθμίσει την απόφασή της  για τους στόχους εκπομπών.
Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Merkel και των  εταίρων συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) απέρριψαν σχέδια για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% από τα επίπεδα του 1990 μέχρι το 2020.
Η απόφαση βασίστηκε στις προσδοκίες ότι η Γερμανία θα χάσει τον εθνικό στόχο εκπομπών για το 2020 χωρίς πρόσθετα μέτρα λόγω της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και της μετανάστευσης που είναι υψηλότερη από την αναμενόμενη.
Η  Βundestag την Παρασκευή  30/11/2018 ενέκρινε τα κυβερνητικά σχέδια για την ενίσχυση της παραγωγής πράσινης ενέργειας.
Τα τελευταία χρόνια, η Γερμανία αυξάνει την αιολική και ηλιακή ενέργεια κατά 5 gigawatts κάθε χρόνο. Η αύξηση των 8 gigawatts μεταξύ 2019-2021 είναι επιπλέον αυτού.
Η κυβέρνηση έχει θέσει έναν νέο στόχο να αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας σε 65% μέχρι το 2030 από περίπου ένα τρίτο πέρυσι.
Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει επίσης μείωση της επιδότησης για παραγωγή ηλιακής ενέργειας από 11,09 σεντ (0,125 δολ.) ανά kWh σε 8,9 σεντ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης