Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καμία αλλαγή στα σχέδια BP και Equinor - Η πτώση των τιμών πετρελαίου δεν επηρεάζει τις επενδυτικές δαπάνες

tags :
Καμία αλλαγή στα σχέδια BP και Equinor - Η πτώση των τιμών πετρελαίου δεν επηρεάζει τις επενδυτικές δαπάνες
Ανησυχίες για την μακροπρόθεσμη ανάκαμψη τους

Τα σχέδια δαπανών των μεγάλων εταιρειών πετρελαίου BP και Equinor δεν επηρεάζονται κατά περισσότερο από 25% από την πτώση των τιμών του πετρελαίου από τις αρχές Οκτωβρίου, δήλωσαν οι διευθύνοντες σύμβουλοί των εταιρειών.
Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ενισχύθηκαν κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους από την ανάκαμψη των τιμών του αργού καθώς μειώθηκαν οι περικοπές κόστους.
Αλλά η πτώση των τιμών του πετρελαίου από πάνω από 85 δολάρια το βαρέλι στις αρχές Οκτωβρίου σε περίπου 60 δολάρια αυτή την εβδομάδα έχει δημιουργήσει νέες ανησυχίες για τη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη τους.
"Δεν σχεδιάζουμε να καταργήσουμε οποιαδήποτε έργα, διότι δεν βλέπω αλλαγή στις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Equinor Eldar Saetre στο Reuters στο περιθώριο μιας διάσκεψης για τον άνθρακα στο Εδιμβούργο.
Πρόσθεσε ότι το χαρτοφυλάκιο της Equinor θα μπορούσε να παράγει ρευστότητα με τιμές πετρελαίου κάτω από $ 50 το βαρέλι. Τον Οκτώβριο η Equinor μείωσε τις δαπάνες της για το 2018 σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια από 11 δισεκατομμύρια δολάρια προχωρώντας σε περικοπές κόστους.
Ο επικεφαλής της BP Bob Dudley κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα.
"Σχεδιάζουμε το μέλλον της BP και πάντα έχουμε μέσα στον κύκλο τιμές από $ 50 έως $ 60 (βαρέλι), οπότε (η τιμή του πετρελαίου) δεν αλλάζει το επενδυτικό μας σχέδιο δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Εδιμβούργο.
Ωστόσο, ο Dudley δήλωσε ότι η εταιρεία ενδέχεται να επαναπροσδιορίσει ορισμένα έργα ως αποτέλεσμα της κάμψης των τιμών αργού. Η BP ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει μεταξύ 15 δισεκατομμυρίων και 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων το επόμενο έτος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης