Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Πως το κλείσιμο ανθρακικού εργοστασίου 1GW στο Rugeley οδηγεί στην ηλιακή παραγωγή και την αποθήκευση ενέργειας

Πως το κλείσιμο ανθρακικού εργοστασίου 1GW στο Rugeley οδηγεί στην ηλιακή παραγωγή και την αποθήκευση ενέργειας
Στο μέλλον, η ενέργεια θα ενσωματώνεται όλο και περισσότερο σε κτίρια και χώρους, υπογράμμισε ο Niel Scott της Engie
Πριν από δύο περίπου χρόνια, καθώς η αγορά άνθρακα συνέχιζε να καταρρέει, ένα εργοστάσιο άνθρακα 1 GW στην πόλη του Rugeley στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα από τα πολλά που έκλειναν σε όλο τον κόσμο.
Στον παρόντα χρόνο, η εταιρεία που κοινής ωφέλειας που διαχειρίζεται αυτή την τοποθεσία, εξετάζει να τo μετατρέψει σε κάτι διαφορετικό.
Πρόκειται για την Engie της οποίας ο εκπρόσωπος Niel Scott τόνισε ότι: «Η ταχεία αλλαγή στο πλαίσιο της ενεργειακής βιομηχανίας σήμανε τη μετάβαση σε ένα χαμηλότερο ανθρακούχο, ευέλικτο και πιο αποκεντρωμένο μοντέλο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».




Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Είμαστε εμπνευσμένοι από τη δυνατότητα να οδηγήσουμε τους εαυτούς μας στη μετατροπή ενός τόπου που σχετίζεται περισσότερο με έργα που απαιτούν χαμηλό άνθρακα».
Παράλληλα, η ανάμικτη ανάπτυξη, σε έκταση 139 στρεμμάτων, πρέπει να περάσει από μια διαδικασία κοινοτικού σχεδιασμού το 2019.
Μπορεί όμως να περιλαμβάνει περισσότερα από 2.000 νέα σπίτια που λειτουργούν με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, τουλάχιστον το ήμισυ των οποίων μπορεί να παραχθεί με επιτόπιες ηλιακές εγκαταστάσεις και να αποθηκεύονται σε μπαταρίες.
Η θερμότητα θα προέλθει από γεωθερμικές αντλίες θερμότητας.
Ένας αποτελεσματικός σχεδιασμός θα επιτρέψει στα σπίτια να χρησιμοποιούν μόνο περίπου το ένα τρίτο περισσότερη ενέργεια από ένα τυπικό νέο σπίτι. Τουλάχιστον το 30% των σπιτιών θα είναι οικονομικά προσιτό.
Η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει επίσης εμπορικά κτίρια.

«Πιστεύουμε επίσης ότι στο μέλλον, η ενέργεια θα ενσωματώνεται όλο και περισσότερο σε κτίρια και χώρους - από μπαταρίες και [ηλιακά] έως μικροσυστήματα στις γειτονιές και την ενσωμάτωση μιας υποδομής ηλεκτρικών οχημάτων» κατέληξε ο κ. Scott.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης