Διεθνή

Αποθέωση Trump από Poroshenko για την ακύρωση της συνάντησης με Putin: Έτσι ενεργούν οι μεγάλοι ηγέτες

Αποθέωση Trump από Poroshenko για την ακύρωση της συνάντησης με Putin: Έτσι ενεργούν οι μεγάλοι ηγέτες
Ικανοποίηση στην Ουκρανία για τη στάση των ΗΠΑ σχετικά με το θερμό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα
Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump να ακυρώσει την προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο 1/12 συνάντηση του με τον Ρώσο ομόλογο του Vladimir Putin στο περιθώριο της Συνόδου της G 20 στην Αργεντινή λόγω του θερμού επεισοδίου της περασμένης Κυριακής στη Μαύρη Θάλασσα ανάμεσα σε ρωσικά και ουκρανικά πολεμικά πλοία.
 «Αυτός είναι ο τρόπος που ενεργούν οι μεγάλοι ηγέτες» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Poroshenko
Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική ακτοφυλακή κατέσχεσε την Κυριακή τρία μικρά πλοία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανοίγοντας πυρ και τραυματίζοντας τρεις Ουκρανούς ναύτες.
 Επρόκειτο για την πρώτη ανοικτή στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και το ξέσπασμα, αργότερα την ίδια χρονιά, της ένοπλης σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία.
Σε αναρτήσεις του στο twitter ο Trump υποστήριξε ότι δεδομένου ότι τα πλοία και το πλήρωμά τους δεν έχουν επιστραφεί από τη Ρωσία στην Ουκρανία είναι καλύτερο για όλες τις πλευρές να ακυρωθεί η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Vladimir Putin
Από την πλευρά του το Κρεμλίνο γνωστοποίησε πως δεν είχε λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου.
«Βρισκόμαστε εν πτήσει προς την Αργεντινή.
Έως τώρα έχουμε δει μόνο το tweet και δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης.
Δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση.
Αν αυτό αληθεύει ο πρόεδρος θα προβεί σε χρήσιμες συναντήσεις στις επιπλέον ώρες που θα έχει στο πρόγραμμά του στο περιθώριο της συνόδου» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης