Χρηματιστήριο & Αγορές

Νέα πρόταση από την Innovation Brain για την εξαγορά της ΕΒΖ - Οι επαφές με την Πειραιώς

Νέα πρόταση από την Innovation Brain για την εξαγορά της ΕΒΖ - Οι επαφές με την Πειραιώς
Οι συζητήσεις με την Πειραιώς, το χαμηλότερο τίμημα λόγω Σερβίας και οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις στην ΕΒΖ
Την ώρα που φαινόταν ότι η υπόθεση πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης οδηγείται σε ναυάγιο η Innovation Brain επανήλθε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και υπέβαλε νέα πρόταση για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης η οποία είναι ελαφρώς χαμηλότερη των 70 εκατ. ευρώ ενώ η προηγούμενη προσφορά που είχε υποβληθεί στις 6 Αυγούστου ήταν 74 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αποδέκτης της πρότασης Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται σε συζητήσεις με την Innovation Brain η οποία έχει εκ νέου υποβάλλει στοιχεία που αφορούν στη συναλλαγή και αποδεικτικά στοιχεία της δυνατότητας χρηματοδότησης της εξαγοράς.
Δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών.
Η μείωση του προσφερόμενου τιμήματος από την Innovation Brain αποδίδεται στις κατώτερες του αναμενόμενου επιδόσεις στη Σερβία.
Τυχόν συμφωνία των δύο πλευρών θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία του άρθρου 106β που αφορά στην επικύρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της ιστορικής βιομηχανίας.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες πώλησης της εταιρίας και τα εναλλακτικά σενάρια που είχαν πέσει στο τραπέζι μεταξύ των οποίων και η διάσωση της εταιρίας από την Πειραιώς ώστε να μεταπωληθεί στο μέλλον ενεργοποίησαν αντιπαραθέσεις εντός του ΔΣ.
Ένθερμος θιασώτης της πώλησης της εταιρίας εμφανίζεται ο Πρόεδρος κ. Παπαιωάννου ο οποίος και φέρεται να εκφράζει την κυβερνητική γραμμή ενώ άλλα στελέχη του ΔΣ με διαρροές περί άλλων λύσεων αλλά και «χρηματοδοτήσεων» μέσω της αγοράς ζάχαρης από μεγάλες η οποία αποτελεί μια συνήθη εμπορική διαδικασία.
Όπως διευκρινίζουν εταιρίες που το ονομά τους ενεπλάκη μέσω διαρροών από την ΕΒΖ ως «διασώστες» μέσω αγοράς ζάχαρης δεν θα είχαν αντίρριση να προβούν σε αγορές υπό την προϋπόθεση της ανταγωνιστικής τιμής.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης