Διεθνή

Υπερδιπλασιάσθηκαν τα κέρδη της Delek – Ρεκόρ στις πωλήσεις φυσικού αερίου του Tamar

tags :
Υπερδιπλασιάσθηκαν τα κέρδη της Delek – Ρεκόρ στις πωλήσεις φυσικού αερίου του Tamar

Στα 87 εκατ. δολ. ανήλθαν τα κέρδη του τρίτου τριμήνου 2018

Ο ισραηλινός ενεργειακός όμιλος Delek Group ανακοίνωσε την Πέμπτη 29/11/2018 ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου υπερδιπλασιάστηκαν, ενισχυμένα από τις πωλήσεις ρεκόρ στον κύριο τομέα φυσικού αερίου.
Η Delek ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη 323 εκατομμυρίων σέκελ (87 εκατομμύρια δολάρια), από 151 εκατομμύρια σέκελ το προηγούμενο έτος, εξαιρώντας την πώληση μέρους της συμμετοχής της στο πεδίο φυσικού αερίου Tamar.
Η θυγατρική εταιρεία Delek Drilling κατέγραψε ένα εφάπαξ κέρδος ύψους 567 εκατ. δολαρίων από την πώληση ποσοστού 9,25% στον τομέα Tamar, την κύρια πηγή φυσικού αερίου του Ισραήλ.
Συμπεριλαμβανομένου αυτού του εφάπαξ κέρδους, το κέρδος της Delek το τρίτο τρίμηνο του 2017 ήταν 1.02 δισεκατομμύρια σέκελ
Η Delek δήλωσε ότι ελπίζει να πουλήσει το υπόλοιπο 22% του Tamar το επόμενο έτος.
Τα έσοδα αυξήθηκαν σε 2,3 δισεκατομμύρια σέκελ από τα 1,8 δισεκατομμύρια, ενισχυμένα από τις οι υψηλότερες πωλήσεις στο Tamar και τις βελτιωμένες τιμές στη μονάδα της Βόρειας Θάλασσας Ithaca Energy.
Οι πωλήσεις φυσικού αερίου του  Tamar έφθασαν το τρίτο τρίμηνο σε νέο ρεκόρ 2,8 δισ. κυβικών μέτρων (bcm).
Η εταιρεία έχει επίσης μεγάλο μερίδιο στο κοντινό πεδίου Leviathan. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το έργο Leviathan είναι 70% πλήρες και παραμένει στο χρονοδιάγραμμα με τις πρώτες πωλήσεις φυσικού αερίου να ξεκινούν από το τέλος του 2019.
Η Delek και η εταίρος της  Noble Energy συμφώνησαν τον Σεπτέμβριο να αγοράσουν μερίδιο σε υποθαλάσσιο αγωγό που αφορά μια συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Dolphinus Holdings της Αιγύπτου.

Η Delek δήλωσε ότι θα καταβάλει μέρισμα ύψους 150 εκατομμυρίων σέκελ ή 12,5 σέκελ ανά μετοχή, ανεβάζοντασυνολικά τη διανομή μερίσματος του 2018 σε 490 εκατομμύρια σέκελ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης