Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Γερμανία: Καμία αλλαγή στον αγωγό Nord Stream 2 παρά την κρίση της Ουκρανίας

Γερμανία: Καμία αλλαγή στον αγωγό Nord Stream 2 παρά την κρίση της Ουκρανίας
Ο πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία είχε δηλώσει ότι ο NordStream 2 πρέπει να τεθεί σε αναμονή
Η Γερμανία εξακολουθεί να δεσμεύεται για τον αγωγό NordStream 2, ο οποίος θα επιτρέψει στη Ρωσία να παρακάμψει την Ουκρανία για τη μεταφορά αερίου στην Ευρώπη, παρά την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο την Τετάρτη 28/11/2018.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες έχουν εντείνει την κριτική για το project, αφού η Ρωσία κατέλαβε τρία ουκρανικά πλοία κοντά στην Κριμαία την Κυριακή. Οι επικριτές λένε ότι ο αγωγός θα καταστήσει τη Γερμανία και την Ευρώπη υπερβολικά εξαρτημένη από τη Ρωσία για τον ενεργειακό εφοδιασμό της.
"Έχω λάβει υπόψη την κριτική, αλλά τίποτα δεν άλλαξε στη βασική άποψη του οικονομικού έργου που είναι ο NordStream", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης Steffen Seibert.
Πρόσθεσε ότι η Γερμανία εξακολουθεί να επιθυμεί να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα παραμείνει χώρα διαμετακόμισης φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη.
Νωρίτερα, ο πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία είπε ότι ο NordStream 2 πρέπει να τεθεί σε αναμονή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν επίσης οι ευρωπαίοι σύμμαχοί τους να εξετάσουν περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ειδικός Εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τις διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας την Τετάρτη.
Ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η συζήτηση για περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι πρόωρη.
"Είναι ένα νομικό μέσο που έχει συνέπειες για όσους επηρεάζονται από τις κυρώσεις, έτσι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξετασθεί και να το συζητηθεί προσεκτικά", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Αρκετοί ανώτεροι ευρωπαίοι πολιτικοί την Τρίτη έθιξαν την πιθανότητα νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας για να τιμωρήσουν για τη σύλληψη τριών ουκρανικών σκαφών, ένα περιστατικό για το οποίο η δύση ανησυχεί ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια ευρύτερη σύγκρουση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης