Τελευταία Νέα
Commodities

Η Ρωσία αγοράζει αλουμίνιο αξίας 149 εκατ. δολ από την Rusal για κρατικό απόθεμα - Ένεση στην εταιρία

tags :
Η Ρωσία αγοράζει αλουμίνιο αξίας 149 εκατ. δολ από την Rusal για κρατικό απόθεμα - Ένεση στην εταιρία
Διάταγμα για την αγορά 50.000 τόνων - Στήριξη στην ρωσική εταιρεία
Η ρωσική κυβέρνηση θα μπορούσε να αγοράσει έως και 50.000 τόνους αλουμινίου για κρατικό απόθεμα, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα την Τετάρτη 28/11/2018, μια κίνηση που θα υποστήριζε την ρωσική εταιρεία παραγωγής Rusal.
Το διάταγμα, με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου, διέθεσε μέχρι και 10 δισεκατομμύρια ρούβλια (149 εκατομμύρια δολάρια) για το σχέδιο και είναι πρωτοβουλία του ρώσου μεγιστάνα Oleg Deripaska, δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters.
Ο Deripaska είναι ο κύριος μέτοχος της Rusal μέσω της μητρικής της En + Group και τον Απρίλιο επλήγη από τις κυρώσεις των ΗΠΑ μαζί με άλλες εταιρείες στις οποίες είναι μεγάλος μέτοχος.
Οι αγορές θεωρούνται επί του παρόντος ως εφάπαξ κίνηση, δήλωσε η κυβερνητική πηγή στο Reuters.
Το κείμενο του διατάγματος δεν διευκρίνισε τον λόγο των πιθανών αγορών και δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα.
Ο υπουργός βιομηχανίας και εμπορίου κ. Denis Manturov είχε δηλώσει τον Αύγουστο ότι η κυβέρνηση είχε ένα πλάνο υποστήριξης αν δεν αρθούν οι κυρώσεις για την Rusal, οι οποίες περιλάμβαναν την αγορά αλουμινίου για το κρατικό απόθεμα.
Οι 50.000 τόνοι, ο όγκος που καλύπτεται από το διάταγμα είναι μικρός, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 17% των μηνιαίων εξαγωγών της εταιρείας, δήλωσε ο Maxim Hudalov, αναλυτής της ρωσικής υπηρεσίας αξιολόγησης ACRA.
Αλλά θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια μορφή ασφάλειας για τη Rusal εάν θα αντιμετωπίσει έλλειψη μετρητών, συμπλήρωσε.
"Σε μια κατάσταση όπου τα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αρνούνται να παραχωρήσουν πίστωση, υπάρχει ένας εγγυημένος αγοραστής", πρόσθεσε ο Hudalov.
"... Ως τρόπος υποστήριξης της ρευστότητας της εταιρείας, νομίζω ότι θα είναι χρήσιμη. Δεν νομίζω ότι το κρατικό αποθεματικό θα αγοράσει πραγματικά τίποτα, αλλά η δυνατότητα να πραγματοποιήσει μια παράδοση θα είναι πολύτιμη για την εταιρεία ", είπε.
Οι μετοχές της Rusal που διαπραγματεύονται στη Μόσχα, η οποία επλήγησαν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ τον Απρίλιο, αυξήθηκαν κατά 2% μετά την ανακοίνωση για την αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης