Πετρέλαιο

Απώλειες 2% για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 60 δολάρια το brent

Απώλειες 2% για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 60 δολάρια το brent
Η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και η αβεβαιότητα για τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ προκαλεί ανησυχία στην αγορά
Το πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι  καταγράφοντας πτώση 2% την Τετάρτη 28/11/2018, συνεχίζοντας τις πρόσφατες απώλειες, μετά την άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ για τη 10η εβδομάδα στη σειρά.
Η αγορά παραμένει επίσης ανήσυχη για το κατά πόσον ο ΟΠΕΚ θα καταλήξει σε συμφωνία την επόμενη εβδομάδα σχετικά με περικοπές παραγωγής.
Η Σαουδική Αραβία δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν θα μειώσει την παραγωγή μόνη της και ότι η Νιγηρία έπαψε να δεσμεύεται για νέα ώθηση με τον περιορισμό των προμηθειών.
Τα συμβόλαια υποχώρησαν καθώς οι μετοχές των ΗΠΑ ενισχύθηκαν μετά τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, που περόρισαν τους φόβους της αγοράς σχετικά με το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.
Το Brent, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, υποχώρησε 1,05 δολάρια, ή 1,7% στα 59,16 δολάρια το βαρέλι στις 2:19 μ.μ. ET, μετά από συναλλαγές τόσο χαμηλά όσο $ 59,03. Το αμερικανικό ακατέργαστο πετρέλαιο West Texas υποχώρησε 88 σεντς, ή 1,7%, στα $ 50,68.
Περί τις 21:52 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε 2,19% στα 50,43 δολάρια το βαρέλι και το brent κατέγραφε απώλειες 2,08% στα 58,96 δολάρια το βαρτέλι
 Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης